Inloggen

Bachelor e-Commerce

  De e-commerceprofessional op bachelorniveau ontwikkelt ondernemingsdoelstellingen in aansluiting op een e-commercevisie en stelt vervolgens een businesscase op. Als spin in het web kan hij vanuit de verschillende e-disciplines meedenken over nieuwe businessmodellen en vertaalt hij de implicaties naar een e-commercestrategie. Ook is hij de persoon die in samenspraak met specialisten komt tot concrete ict-specificaties voor e-commerce-innovaties en -verbeteringen.

  De e-commerceprofessional heeft inzicht in klantbehoeften en klantgedrag, en kan dit vertalen naar een online in- en verkoopstrategie. Hij geeft aan hoe de digitale touchpoints in een e-commerce journey op meerdere bestaande en nieuwe devices ontwikkeld kunnen worden. Dit is van belang voor het verhogen van de conversie en de customer experience. Op het gebied van communicatie verbetert hij productinformatie op vindbaarheid, leesbaarheid en aantrekkelijkheid met een betere conversie als doel. Daarnaast adviseert hij over de inzet van content, waaronder productinformatie en klantbeoordelingen, die de customer journey bevordert.

  Over de leeruitkomsten

  Samen met opleiders en professionals uit het bedrijfsleven stellen we leerdoelen per vakgebied op die aansluiten op het onderwijs en de praktijk. Daarmee certificeren we opleidingen. De leerdoelen worden jaarlijks herijkt, zodat de curricula tijdig aangepast kunnen worden.

  Deze leerdoelen zijn niet alleen nuttig voor het onderwijs, maar de profielen zijn ook heel interessant voor hr-professionials in de e-commercebranche. Gebruik ze om functieomschrijvingen op te baseren, vacatures mee te schrijven of om huidige medewerkers verder op te leiden.

  Download het profiel

  Download hieronder het profiel e-Commerce voor het bachelor-niveau. In deze versie vind je de algemene leeruitkomsten voor het profiel en de 50 uitgewerkte competenties.

  Heb je vragen? Mail ons via info@e-academy.org en wij nemen contact met je op.

   

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds