Inloggen

Welk type SEA campagne type kies je?

SEA

Welk type campagne je kiest, hangt af van de doelstelling die je voor je webshop voor ogen hebt en op welke fase in de aankoopfunnel je je richt. Kies je voor de juiste campagnetypen die jouw doelen ondersteunen, dan haal je betere resultaten, anders sla je de plank mis. Bepaal daarom altijd eerst je doel en kies vervolgens de campagnetypen die hieraan bijdragen.

Onderstaande matrix kan je helpen om de juiste campagnes te kiezen, voor de juiste klant en op het juiste moment in het aankoopproces.

Andere factoren voor een keuze

In de overweging voor een specifiek campagnetype, kun je ook nog andere factoren meenemen.

 1. Beginnende of gevestigde webshop
  Een beginnende webshop richt zich met name op het verhogen van omzet en rendement, zoek- en shoppingcampagnes zijn hiervoor de beste tool. Voor gevestigde webshops is het ook relevant om in te zetten op meer naamsbekendheid, hiervoor zijn display- en videocampagnes interessant.
 1. Klein of groot budget
  Wil je starten met SEA, of heb je een klein budget? Kies dan voor zoek-, shopping- en/of displaycampagnes. Wanneer je meer geld ter beschikking hebt, zijn ook video-campagnes interessant, aangezien de productiekosten van video hoog zijn.
 1. Meer of minder controle
  Als je meer controle wilt over je campagnes, kies dan voor een reguliere variant. Als je controle minder belangrijk vindt, kies dan voor een smart-campagne.
 1. Kun je goed concurreren op prijs
  Wanneer je producten verkoopt tegen concurrerende prijzen, dan zijn performancegerichte campagnetypen shopping en zoek? interessant. Is het product in de advertentie en in je webshop aantrekkelijker geprijsd dan bij je concurrent, dan is de potentiële klant eerder geneigd om op jouw advertentie te klikken.

Meer weten over SEA?

Meer weten over hoe je de basisprincipes van SEA ook in de praktijk voor jouw organisatie inzet? Volg dat de e-learnings Introductie in SEA en SEA in de Praktijk.

Naar Mijn e-Academy >

Populaire berichten

Partners

 • Logo Thuiswinkel.org
 • Logo Koninklijke INretail
 • Logo Techniek Nederland
 • Logo Stichting Detailhandelsfonds