Inloggen

Vacature Thuiswinkel E-Academy Auditor e-Commerce Data Science (parttime)

Thuiswinkel.org is dé belangenvereniging voor de Nederlandse e-commerce sector met ruim 2.200 aangesloten leden, variërend van online marktleiders en omnichannel retailers tot kleine zelfstandige webshops. Met het waarborg bevorderen we het veilig online winkelen in Nederland. Daarnaast ontwikkelen we programma’s die innovatie van de sector bevorderen.

Vijf jaar geleden is Thuiswinkel gestart met het actieprogramma e-Academy, met als doel om meer talent met digital business skills op de arbeidsmarkt te krijgen. We bieden hbo-, wo- en bedrijfsopleiders competentieprofielen die zijn toegespitst op het e-commerce domein en certificeren de toepassing ervan in curricula. Zodoende dragen we bij aan opleidingen die aansluiten bij de eisen uit het werkveld en die de snelle innovaties daarin op de voet kunnen volgen.

Voor het ontwikkelen van competentie profielen en het uitvoeren van certificeringen werken we nauw samen met externe auditoren. Wegens uitbreiding van onze activiteiten zijn we derhalve op zoek naar:

Wat moet je weten over de functie?

De vacature Auditor Data certificeringen betreft een ‘rol’ die op een aantal momenten in het jaar specifieke activiteiten vergt. Het gaat hierbij om:

  • Het ontwikkelen van e-Academy competentie profielen op het gebied van Data Science binnen de e-commerce sector. Er wordt gestart met profielen voor bachelor- en masteropleidingen in het hoger onderwijs. Het ontwikkelen start per direct, met als doel om in februari 2020 de definitieve profielen te publiceren;
  • Het afstemmen van deze competenties met een werkveldadviescommissie bestaande uit experts met kennis van data uit de e-commerce sector en opleiders. De jaarlijkse afstemrondes met de experts vinden plaats in januari, eerst volgende keer januari 2020;
  • Het toetsen van curricula van deelnemende hbo- en wo-instellingen op de e-Academy competentieprofielen ten behoeve van certificering en het schrijven van een aanbevelingsrapportage. Dit vindt jaarlijks plaats in de periode juni-september. De gecertificeerde opleiders ontvangen hun certificaat tijdens een feestelijke ceremonie op het Shopping Today congres eind september.

Thuiswinkel e-Academy werkt met een vast team van auditoren die jaarlijks op gezette tijden overleggen en ontwikkel- en certificeringsactiviteiten vervullen. Als Auditor maak je deel uit van dit team en wordt je betrokken bij alle activiteiten van Thuiswinkel.org voor de e-commerce sector, zoals congressen.

Wat ga je doen?

Een auditor bij Thuiswinkel e-Academy heeft twee expertise-gebieden:

  • Vakinhoudelijke expertise op het gebied van de toepassing van data science en machine learning binnen de e-Commerce sector. Je kent de specifieke eisen die e-commerce organisaties stellen aan datacollectie, data analyse, machine learning, dashboarding, data-interpretatie en -advies. Ook heb je kennis van actuele toepassingsmogelijkheden van data science in e-commerce. O.a. als het gaat om personalisatie, segmentatie en customer analytics en het inzetten van text mining en image recognition.
  • Onderwijskundige expertise op het gebied van toetsing. Je begrijpt de onderwijskundige vereisten van toetsing in het hbo en wo en bent in staat om te toetsen in hoeverre curricula aansluiten bij de vereisten vanuit het e-commerce werkveld en opleiders te adviseren over verbeteringen. Je hebt deze ervaring bijvoorbeeld opgedaan in de rol als assessor bij de NVAO of als examinator van een opleiding.

Het auditorschap is een ideale ‘rol erbij’ voor professionals die zelfstandig opereren of vanuit een vaste werkomgeving periodiek willen bijdragen aan verdere ontwikkeling van het onderwijs.

Tijdsinvestering

Voor de rol van Auditor streven we naar een langdurige samenwerking. De werkzaamheden hebben een periodiek karakter, verdeeld over vaste momenten in het jaar. De uiteindelijke tijdsinvestering is mede afhankelijk van de overeengekomen activiteiten. Zo rekenen we voor het ontwikkelen van een nieuwe competentieset (vakgebied x niveau) op ca 40 uur en voor het certificeren van een opleiding 2 dagen. Graag gaan we hierover in overleg.

Enthousiast geworden?

Stuur dan een e-mail met jouw cv en motivatie naar werken@thuiswinkel.org. Heb je vragen? Neem contact op via 0318-648 575. Je kunt vragen naar Ingrid van Voorst.

Let op: e-mails zonder motivatie worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Partners

  • Logo Techniek Nederland
  • Logo ANVR
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds