Inloggen

Bachelor e-Commerce Cross-border

  De cross-border-e-commerceprofessional op bachelorniveau ontwikkelt een e-commercevisie in aansluiting op ondernemingsdoelstellingen en stelt vervolgens een businesscase op. Als spin in het web kan hij vanuit de verschillende online disciplines meedenken over nieuwe businessmodellen, zoals marktplaatsen en advertentieplatformen, en vertaalt hij de implicaties naar een e-commercestrategie. Ook is hij de persoon die in samenspraak met specialisten komt tot concrete ict-specificaties voor e-commerce-innovaties en -verbeteringen. Bij alle bovengenoemde vaardigheden is het van belang dat de professional ook over landsgrenzen heen kijkt. Hij is zich hierbij bewust van verschillen in cultuur en lokale wet- en regelgeving.

  Een cross-border-e-commerceprofessional brengt de benodigdheden in kaart om een webshop in meerdere landen uit te rollen. Hij moet daarbij lokaal kunnen optimaliseren. Daarvoor houdt hij rekening met de lokale wetgeving, onder andere op het gebied van bezorging en levering, valuta, betaalwijzen, btw, vertalingen en lokale culturen. Ook kan de cross-bordere-commerceprofessional klantfeedback op basis van de lokale cultuur op waarde schatten. Daarnaast weet hij de belangrijkste customer service-KPI’s uit te leggen in relatie tot cultuurverschillen en het middelengebruik van het desbetreffende land.

  Het in kaart kunnen brengen van digitale touchpoints in een e-commerce journey voor verschillende landen ziet het beroepenveld als een fundamentele vaardigheid.

  Over de leeruitkomsten

  Samen met opleiders en professionals uit het bedrijfsleven stellen we leerdoelen per vakgebied op die aansluiten op het onderwijs en de praktijk. Daarmee certificeren we opleidingen. De leerdoelen worden jaarlijks herijkt, zodat de curricula tijdig aangepast kunnen worden.

  Deze leerdoelen zijn niet alleen nuttig voor het onderwijs, maar de profielen zijn ook heel interessant voor hr-professionials in de e-commercebranche. Gebruik ze om functieomschrijvingen op te baseren, vacatures mee te schrijven of om huidige medewerkers verder op te leiden.

  Download het profiel

  Download hieronder het profiel e-Commerce Cross-border voor het bachelor-niveau. In deze versie vind je de algemene leeruitkomsten voor het profiel en de 50 uitgewerkte competenties.

  Heb je vragen? Mail ons via info@e-academy.org en wij nemen contact met je op.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds