Inloggen

Onze e-learnings

In onze e-learnings delen topexperts uit de e-commercemarkt alles over hun vak; van de theorie tot concrete praktijkvoorbeelden en tips. Daarmee kun jij direct aan de slag.

Maak gratis een account aan

Conversieattributie

Nieuw!

Wil jij meer rendement uit je marketing halen? Conversieattributie helpt je om de juiste marketingmix te kiezen en het marketingbudget zo effectief mogelijk in te zetten.

Lees verder

Customer journey voor terugkerende klanten

Nieuw!

In deze e-learning leer je hoe je je klantreis optimaliseert voor klanten die bij je terugkomen en hoe je de relatie met deze klant verder uitdiept.

Lees verder

Merk bouwen op Amazon

Nieuw!

Hoe kun je je merk vestigen en versterken op Amazon? En hoe kun je je onderscheiden van andere aanbieders? Daar gaat deze e-learning over.

10 (1 reviews)
Lees verder

Conversational AI

Online

Conversational AI biedt veel kansen voor jouw organisatie. Bijvoorbeeld door met een chatbot je klantenservice te verbeteren en conversieratio's te verhogen. In onze e-learning leer je deze kansen benutten.

8 (1 reviews)
Lees verder

Remarketing

Online

Met remarketing kun je jouw advertenties laten zien aan consumenten die al eerder je website hebben bezocht, maar toen geen aankoop gedaan hebben.

Lees verder

Neuromarketing

Online

Hoe werkt neuromarketing? En hoe zet je het in ter verbetering van jouw webshop?

8.3 (4 reviews)
Lees verder

Content voor SEO

Online

Deze e-learning helpt je de kwaliteit van je content te verbeteren en beter te scoren in de zoekmachine van Google.

Lees verder

Technische SEO

Online

In deze e-learning verdiep je jouw kennis over het vak en leer je nieuwe, geavanceerde SEO-technieken waarmee je de positie van jouw webshop in de zoekmachine van Google verder verbetert.

8.5 (2 reviews)
Lees verder

Retouren

Online

In deze e-learning krijg je handvatten om kansen te signaleren en te benutten en zo meer waarde te halen uit je retouren.

8.5 (2 reviews)
Lees verder

Affiliate Marketing

Online

Affiliate Marketing is een vorm van online marketing en sales die interessante kansen biedt om de omzet van jouw organisatie te vergroten.

8.5 (4 reviews)
Lees verder

Massamedia voor Webshops

Online

Hoe zet je massamedia succesvol in? En hoe kun je het integreren in je bestaande mediamix? Leer het in onze e-learning Massamedia voor webshops.

8 (1 reviews)
Lees verder

Futureproof Customer Service

Online

Waar moet je allemaal aan denken wanneer je een customer service inricht? En hoe zorg je ervoor dat je meegaat met de trends voor de toekomst?

10 (1 reviews)
Lees verder

Juridische Ondersteuning bij Klachten

Online

Het kan helaas gebeuren dat een klant niet tevreden is en een klacht wil indienen. Wat moet de consument doen en wat zijn jouw taken als webshop? Je leert het in deze e-learning, speciaal voor Thuiswinkel-leden.

7.3 (3 reviews)
Lees verder

Warehousing

Online

Welke stappen kun je zetten om je magazijn te stroomlijnen en zo de beloftes naar je klant waar te maken? Deze e-learning geeft je de handvatten om je eigen e-commerce magazijn succesvol te runnen.

9 (2 reviews)
Lees verder

Verpakken

Online

Er liggen nog volop kansen in het efficiënter en duurzamer inrichten van het verpakkingsproces. Maar hoe benut je die kansen? Dat leer je in deze e-learning.

7.7 (3 reviews)
Lees verder

Innovatief verkopen

Online

Voor ondernemers die door praktisch te innoveren als bedrijf willen groeien.

8 (1 reviews)
Lees verder

B2b-webshop

Online

In deze e-learning leer je welke positieve impact een b2b-webshop heeft op jouw bedrijfsvoering en hoe je door te digitaliseren jouw klant optimaal kunt bedienen.

10 (1 reviews)
Lees verder

Datastrategieën in e-commerce

Online

Hoe bepaal je jouw datastrategie? Welke stappen zet je, wanneer weet je welke data je nodig hebt? Dat leer je in deze e-learning!

7 (2 reviews)
Lees verder

Reviews

Online

Het inzetten van reviews kan een webshop voordelen bieden. Volg de e-learning en leer hoe reviews een positieve invloed op de conversie en de online zichtbaarheid van je webshop hebben.

7.5 (10 reviews)
Lees verder

Product Information Management

Online

Product Information Management kan jou helpen bij het verzamelen, managen en distribueren van consistente productdata. Volg de e-learning om te zien hoe je dat kunt aanpakken.

8 (1 reviews)
Lees verder

Introductie in AI voor e-commerce

Online

In deze e-learning leer je wat Artificial Intelligence (AI) is en met welke AI toepassing voor e-commerce jij de volgende stap zet met jouw organisatie.

9 (1 reviews)
Lees verder

Introductie in SEA

Online

Welke betaalde advertentiecampagnes zijn er? En welke passen binnen de online marketingstrategie van jouw webshop of brand? Dat leer je in deze e-learning.

7.6 (8 reviews)
Lees verder

SEA in de Praktijk

Online

Het vervolg op ‘Introductie in SEA’. Je leert de juiste keuzes maken bij het opzetten, analyseren en optimaliseren van succesvolle campagnes, om zodoende de opbrengsten uit je SEA te maximaliseren.

8.7 (3 reviews)
Lees verder

Trends & Innovaties Interpreteren

Online

Het vervolg op “Introductie in Trends & Innovaties”. Als je wilt dat jouw bedrijf zijn marktpositie behoudt of verbetert, is innoveren een must. In deze e-learning leer je hoe je een geschikte keuze maakt voor jouw bedrijf.

9 (4 reviews)
Lees verder

Customer Service Experience

Online

Hoe ga je om met verschillende typen klanten? Hoe kom je achter het echte probleem - en hoe vind en realiseer je de beste oplossing? Dat leer je in deze e-learning.

8.6 (22 reviews)
Lees verder

Influencer Marketing

Online

Wat is een influencermarketingcampagne? En hoe stel je een campagne op die bijdraagt aan je brand of sales? Dat leer je in deze e-learning.

9 (4 reviews)
Lees verder

Digital Innovation

Online

Wil je digitaal innoveren om mee te bewegen en je concurrentie voor te blijven? Deze e-learning reikt je concrete tools en technieken aan voor een innovatieve mindset. 

9 (1 reviews)
Lees verder

Cross-border e-commerce

Online

Cross-border e-commerce is één van de sterkst groeiende marktsegmenten in online verkoop. In deze e-learning leer je slimme keuzes te maken om cross-border e-commerce succesvol uit te rollen voor jouw organisatie.

Lees verder

Marketplaces

Online

Marketplaces kennen een groeiende populariteit onder consumenten. In deze e-learning leer je welk productaanbod zich hiervoor leent en hoe je opvalt tussen alle andere aanbieders.

8.3 (10 reviews)
Lees verder

Introductie in Trends en Innovaties

Online

Hoe identificeer je trends & innovaties die er echt toe doen en waarmee je vandaag als retailer al aan de slag moet? Deze e-learning geeft een uniek inkijkje in het ontstaan en de groei van de e-commercesector.

9 (3 reviews)
Lees verder

Social Media

Online

Social media zijn niet meer weg te denken uit de samenleving en zijn erg goed in te zetten voor je marketing. Maar hoe laat je social media voor je werken?

8.4 (9 reviews)
Lees verder

E-mailmarketing

Online

E-mailmarketing is bij uitstek geschikt om groei in omzet te realiseren. Maar hoe pak je e-mailmarketing goed aan? In deze e-learning leer je met eenvoudige stappen betere resultaten te boeken met e-mailmarketing.

9 (9 reviews)
Lees verder

Online Branding

Online

Als organisatie kun je inspelen op merkvoorkeuren met online branding. Maar hoe pak je online branding aan? In deze e-learning leer je wat online branding is en hoe je dit kunt inzetten voor jouw organisatie en merk.

7.8 (6 reviews)
Lees verder

Omnichannel Retail

Online

Met een customer journey die omnichannel is ingericht kun jij de klant een optimale koopervaring en service bieden. Leer hoe je de eerste stappen kunt zetten naar een omnichannel koopervaring.

7.8 (6 reviews)
Lees verder

Psychologie van Conversie

Online

Ben je op zoek naar manieren om het online shopgedrag van je klanten positief te beïnvloeden? In deze e-learning leer je hoe je bewust het onbewuste brein, dat voor 95% verantwoordelijk is voor jouw conversiedoelstellingen, kunt beïnvloeden.

8.4 (8 reviews)
Lees verder

Conversion Rate Optimization

Online

Hoe krijg je meer omzet uit je bestaande bezoekers? Deze module legt conversieoptimalisatie uit en beschrijft de methoden om de conversie in jouw webshop te verbeteren.

8.5 (8 reviews)
Lees verder

SEO

Online

Hoe optimaliseer je jouw webshop voor Google? In deze e-learning krijg je handvatten om met SEO meer relevante bezoekers naar je webshop te krijgen.

9.2 (19 reviews)
Lees verder

Contentmarketing- strategie

Online

Als online marketeer weet je dat goede content key is. Het vormt de basis van succes voor jouw webshop. In deze module leer je hoe je echt goede en relevante content maakt.

9.1 (8 reviews)
Lees verder

Performance-based Marketing

Online

Met performance-based marketing beslis je op basis van feiten wat de meest effectieve kanalenmix is. In deze e-learning leer je hoe je dit binnen je eigen webshop toepast.

8.2 (5 reviews)
Lees verder

E-commerce Wet- en Regelgeving

Online

Heb jij een webshop? Dan heb je automatisch te maken met wet- en regelgeving. In deze module leer je hoe het precies zit met cookies, de AVG en misleidende reclame.

8.7 (12 reviews)
Lees verder

Digital Analytics

Online

Tegenwoordig kunnen we het online gedrag van bezoekers gemakkelijk inzichtelijk maken. In deze module leer je wat je vervolgens kunt leren van deze inzichten.

8.5 (2 reviews)
Lees verder

Customer Journey

Online

Wil je diepgaand onderzoeken wat een klant drijft, zodat je hem een onvergetelijke ervaring kunt meegeven? In deze module leer je de klantreis, de customer journey, in kaart brengen.

8.4 (18 reviews)
Lees verder

Lokaal online vindbaar

Online

Als jij wilt dat deze consumenten als klant in jouw winkel komen, moet je ervoor zorgen dat ze jouw winkel online kunnen vinden. In deze e-learning leer je hoe je dit doet.

10 (1 reviews)
Lees verder

E-mailmarketing voor MKB

Online

Wil jij weten hoe je e-mailmarketing kunt inzetten om bestaande klanten vaker naar de winkel te laten komen – of die nu fysiek of online is – en meer te laten besteden. In deze e-learning vind je veel praktische tips die je meteen kunt toepassen.

Lees verder

Slim online adverteren

Online

Voor lokale ondernemers met een fysieke winkel (of garage, of werkplaats), een website en eventueel een online verkoopkanaal die willen weten welke verkoopkansen online adverteren biedt.

Lees verder

Online sturen op meer winkelbezoek

Online

E-mail, sociale media of betaald online adverteren. Hoe kun je met elk instrument sturen op winkelbezoek? Welk instrument kun jij het beste kiezen? En wat heb je nodig om ermee aan de slag te gaan? Dat leer je in deze e-learning.

8.7 (3 reviews)
Lees verder

Rendabel online ondernemen

Online

Online ondernemen, waarom zou je? Dat is de eerste vraag die je voor jouw bedrijf wilt beantwoorden. De e-learning Rendabel online ondernemen (varianten: non-food & vers) helpt je bij dit vraagstuk.

Lees verder

De bestelling naar de klant

Online

Verkoop je via je winkel én online? Dan wil je de online bestellingen zo bij de klant krijgen dat het voor je klant aantrekkelijk is en jou niet teveel tijd en geld kost. Welke manier kies jij?

10 (1 reviews)
Lees verder

Productpagina verbeteren

Online

Voor retailers die naast een fysieke winkel ook een webshop hebben en die meer willen verkopen door de productpagina’s te verbeteren. Sharlene Fu van Lightspeed deelt haar beste tips met je.

9.5 (2 reviews)
Lees verder

Productfoto’s maken

Online

Wil jij goede productfoto’s voor je online verkoopkanaal hebben? Professioneel fotograaf Jerry Coert laat zien hoe je op eenvoudige wijze een serie uniforme productfoto's maakt.

9 (2 reviews)
Lees verder

Webshop starten

Online

Bas Vaanholt en Paul Kerkhof van CCV laten je in 20 minuten zien hoe je een snelle en eenvoudige start maakt met je webshop.

9 (1 reviews)
Lees verder

Meten is weten

Online

In de e-learning Meten is Weten leer je waar je de belangrijkste data kunt vinden en welke conclusies je daaruit kunt trekken.

Lees verder

Verkopen via sociale media

Online

Heb jij een fysieke winkel of werkplaats en wil je weten hoe je Facebook of Instagram (nog beter) kan inzetten om meer te verkopen? Dan is deze e-learning interessant voor jou. 

7 (1 reviews)
Lees verder

Verpakken voor MKB

Online

Als je een externe vervoerder gebruikt om de online bestellingen bij je klanten te krijgen, moet je je producten zorgvuldig verpakken. Hoe doe je dat zo handig mogelijk, zo duurzaam mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten?

10 (1 reviews)
Lees verder

Onze e-learnings

Met onze e-learnings over relevante e-commerce-onderwerpen, proberen we jou en je team te helpen om digitaal te groeien. Daarom ontwikkelen we samen met topexperts uit de markt e-learnings waarmee je direct aan de slag kunt. Na het theoretische gedeelte ga je oefenen met een praktijkcase. Aan het einde van de e-learning vind je een quickscan waarmee je verbeterpunten in je eigen organisatie kunt vinden. Met deze concrete stappen en handvatten kun je vervolgens, samen met je team, aan de slag!

We blijven op hoog tempo nieuwe e-learnings ontwikkelen, maar je kunt nu al leren over onder andere: zoekmachineoptimalisatie, contentmarketing, digital analytics, omnichannel retailen en de psychologie van conversie. Wil je na het volgen van een e-learning nog meer leren van onze experts? Bekijk dan ook de verdiepende trainingen, workshops, Thuiswinkel webinars en andere kennistrainingen van onze experts en partners.

Ook zijn we continu onze e-learnings aan het optimaliseren en verbeteren. Zijn er dingen die niet werken in de e-learning, krijg je foutmeldingen of heb je verbeterpunten voor ons? Laat dit weten via info@e-academy.org.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds