Inloggen

Online Branding

Als organisatie kun je inspelen op merkvoorkeuren met online branding. In deze e-learning leer je wat online branding is en hoe je dit kunt inzetten voor jouw organisatie.

Start direct met deze e-learning!

Ongetwijfeld heb je een voorkeur voor sportmerk Nike of Adidas, elektronicazaak Coolblue of MediaMarkt of voor een van de pizzabezorgers van Domino’s Pizza of New York Pizza. Bewust of onbewust heeft iedereen merkvoorkeuren. Als organisatie kun je inspelen op deze merkvoorkeuren met online branding.

Online branding is het proces waarbij online kanalen worden ingezet om de bekendheid en beleving van een merk of product bij de doelgroep te vergroten. Een proces? Jazeker, want een merk bouw je niet in één dag. Maar hoe pak je online branding aan? Welke kanalen zet je op welk moment in? En wat communiceer je? Deze e-learning helpt je daarmee.

Sterke merken hebben een groter marktaandeel

Klanten zijn loyaal aan een merk waar ze zich mee verbonden voelen. Als merk is het daarom belangrijk om ergens voor te staan en de bekendheid en de beleving van je merk en product te vergroten. Bouwen aan je merk is dus essentieel. Maar hoe pak je dit aan? Experts Heidi Anthonis en Sven van Nobelen van Happy Idiots (onderdeel van Happy Horizon) delen aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden wat online branding is en hoe je die kunt inzetten voor jouw organisatie en merk. Je leert onder andere:

  • wanneer je online branding inzet;
  • welke typen online-brandingcampagnes je kunt voeren;
  • welke kanalen zich lenen voor online branding en hoe je die kunt combineren;
  • hoe je de eerste stappen zet richting een online-brandingcampagne.

Wil jij jouw organisatie en merk zichtbaar maken in de hele customer journey, een sterke merkbeleving bouwen, verbondenheid creëren en zo je klant naar een aankoop geleiden? Volg de e-learning Online Branding en leer binnen een uur hoe je dit kunt doen! Je kunt in je eigen tempo aan de slag. Aan het einde van de module mag je je kennis toetsen en behaal je een certificaat.

Naar Mijn e-Academy >

Webinar: Tools, Tips en Toepassingen

Binnen de e-commercesector is het soms vechten voor je plek. Je wint het niet meer alleen op prijs of product. Wil je blijven meedoen in het huidige speelveld dan wordt je merk en positionering een stuk belangrijker. Online branding helpt hierbij! Heidi Anthonis (Happy Horizon) was te gast bij de Thuiswinkel Webinar. Ze gaf je handige tools, tips en toepassingen om direct te beginnen met Online Branding. Bekijk hier de webinar!

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds