Inloggen

E-commerceprofielen

E-commerce is een belangrijke aanjager voor de Nederlandse economie. De forse groei van e-commerce zorgt ook voor uitdagingen: 60% van de vacatures zijn moeilijk vervulbaar. Dat komt omdat zowel net afgestudeerden als huidige professionals in het vak de skills missen die ze nu nodig hebben om bij te blijven. e-Academy heeft de behoeften van het bedrijfsleven vertaald concrete e-commerceprofielen in een Digital Commerce Framework.

Laptop met kopje koffie

e-Academy Digital Commerce Framework

Het Digital Commerce Framework onderscheidt zes primaire vakgebieden met hierin concrete profielen op drie academische niveaus. Ieder profiel beschrijft 35 tot 50 vakinhoudelijke leeruitkomsten. Samen met ervaren e-commerceprofessionals uit het bedrijfsleven hebben we de leeruitkomsten opgesteld. De profielen gebruiken we als basis voor de certificering van hbo- en wo-opleidingen en worden jaarlijks geüpdatet. Opleidingen die door e-Academy zijn gecertificeerd, vind je op de pagina e-Academy certified.

Bovendien zijn de profielen heel interessant voor hr-professionials in de e-commercebranche. Ze zijn heel handig om functieomschrijvingen op te baseren, vacatures mee te schrijven of om huidige medewerkers verder op te leiden.

  • Beschikbaar
  • Binnenkort beschikbaar
  • Niet beschikbaar

Interesse?

Mocht je vragen hebben of de profielen willen ontvangen, kun je mailen naar info@e-academy.org. Wil je meedenken over de competentieprofielen? Neem dan contact op met Sophie van Rooij via sophievanrooij@thuiswinkel.org.

Onderzoek Arbeidsmarktperspectief e-commerceopleidingen

In 2017 heeft Panteia in opdracht van Thuiswinkel.org onderzoek gedaan naar ‘Arbeidsmarktperspectief voor Associate Degree e-commerceopleidingen’. Bekijk het onderzoek hier.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds