Inloggen

Bachelor e-Communicatie

  De startbekwame e-communicatieprofessional op bachelorniveau kan een e-marketingcommunicatiestrategie ontwikkelen en operationaliseren naar concrete communicatie- en contentmarketingactiviteiten. De e-communicatieprofessional is in vele opzichten een gesprekspartner die verschillende stakeholders van binnen en buiten de organisatie en uit verschillende geledingen meekrijgt in plannen en mogelijkheden voor e-communicatie en contentmarketing.

  Hij is goed op de hoogte van relevante digitale ontwikkelingen, waaronder artificial intelligence (AI) en de toepassing van voice-technologie. Met betrekking tot campagnes is hij vooral gericht op kanalen, tools en technologie om effectieve communicatie voor de juiste doelgroep te creëren en om de customer journey te optimaliseren. Hij kijkt hierbij naar toepassingsmogelijkheden van influencermarketingstrategieën en data storytelling om de boodschap af te stemmen op de beoogde doelgroep. De communicatieprofessional heeft projectmanagementskills en ondersteunt digitale verandertrajecten.

  Over de leeruitkomsten

  Samen met opleiders en professionals uit het bedrijfsleven stellen we leerdoelen per vakgebied op die aansluiten op het onderwijs en de praktijk. Daarmee certificeren we opleidingen. De leerdoelen worden jaarlijks herijkt, zodat de curricula tijdig aangepast kunnen worden.

  Deze leerdoelen zijn niet alleen nuttig voor het onderwijs, maar de profielen zijn ook heel interessant voor hr-professionials in de e-commercebranche. Gebruik ze om functieomschrijvingen op te baseren, vacatures mee te schrijven of om huidige medewerkers verder op te leiden.

  Download het profiel

  Download hieronder het profiel e-Communicatie voor het bachelor-niveau. In deze versie vind je de algemene leeruitkomsten voor het profiel en de 50 uitgewerkte competenties.

  Heb je vragen? Mail ons via info@e-academy.org en wij nemen contact met je op.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds