Inloggen

Meedoen als expert

Het leerplatform van e-Academy bestaat inmiddels uit tientallen e-learnings. De komende jaren groeien we verder. Onze e-learnings ontwikkelen we samen met topexperts uit de markt. Wil je meedoen als expert? Lees hieronder wat de samenwerking inhoudt en wat het jou als expert oplevert.

Meld je aan als expert

  Leren met topexperts: 75 experts gingen je al voor

  Thuiswinkel e-Academy heeft als doel om in samenwerking met topexperts uit de markt, een laagdrempelig aanbod van inhoudelijk sterke e-commerce-e-learnings van zestig minuten te ontwikkelen. Lees hier meer over wat een e-learning precies inhoudt.

  We ontwikkelen de e-learnings voor e-commercemedewerkers (minimaal hbo-niveau) en andere ondernemers die hun kennis en skills willen verbreden en upgraden. De e-learnings worden gepositioneerd als ‘Leren met topexperts’. Het is de bedoeling dat de inhoud wordt gebaseerd op jullie gedachtengoed en praktijkervaringen. In de e-learning zetten we meestal twee experts vanuit de deelnemende expertpartij in de spotlights. Deze twee personen komen aan het woord in video, audio en tekst, bijvoorbeeld in de vorm van quotes.

  Aangezien we ons als doel hebben gesteld dat de e-learnings een waardering van minimaal een 8 krijgen, besteden we veel zorg en aandacht aan de productontwikkeling.

  Waarom meedoen als expert?

  Kennisontwikkeling

  • Je levert een maatschappelijke bijdrage aan de sector en de toekomstige medewerkers daarin (hoger onderwijs);
  • Je ontwikkelt een eigen e-learningproduct dat je kunt inzetten bij bijvoorbeeld het opleiden van medewerkers bij jullie klanten.

  Branding

  • Je kunt jezelf positioneren als dé topexpert op je vakgebied
   • Je naam, foto en bedrijfsnaam wordt getoond op de website van e-Academy en in de e-learning;
   • Je ontvangt eenmalige, brede media-exposure bij de lancering van de module;
   • Je krijgt permanente exposure van jouw e-learning bij duizenden e-commercespecialisten.

  We linken tevens door naar jullie website, zodat de e-learning ook dient als lead-generatietool voor bijvoorbeeld incompany-trajecten of classroomtrainingen.

  Ik wil meedoen als expert

  Waarom e-learnings?

  Ons platform bevat e-learnings over diverse e-commerceonderwerpen, waaronder conversieoptimalisatie, customer journey, e-commerce wet- en regelgeving en customer service experience. Omdat er een grote behoefte is om medewerkers en teams naar een hoger niveau te brengen, ontwikkelen we op termijn door naar een aanbod van 100+ e-learnings. De ontwikkeling financieren we met een subsidie vanuit Stichting Detailhandelfonds, een fonds voor de retail. Het e-learningproject is daarmee onderdeel van de Human Capital Agenda van de Retailagenda (Ministerie van Economische Zaken).

  Wie volgen de e-learnings?

  De e-learnings zijn gratis toegankelijk voor de leden van Thuiswinkel.org en onze samenwerkende brancheorganisaties INretail (retail), ANVR (reisbranche) en Techniek Nederland (elektronica-retail). Het gaat hierbij om e-commercespelers van groot tot klein, van pure players tot omnichannel, van finance en merkfabrikanten tot de reisbranche en b2b.  Gezamenlijk hebben we een erg groot marktbereik en veel communicatiekracht. Onze ambitie is om onze database van cursisten nog verder te laten groeien.

  Mooie ‘bijvangst’ is dat we vanuit e-Academy ook een groot netwerk hebben in het hoger onderwijs. Hier worden de e-learnings inmiddels ingezet voor de opleiding van studenten en bijscholing van docenten. Door deelname aan de e-learnings draag je bij aan verbetering van kennis in het hoger onderwijs.

  Hoe ziet de samenwerking eruit?

  Dit zijn de werkzaamheden van e-Academy

  • Ontwerpen, schrijven & produceren van de e-learning door een onderwijskundige e-learningspecialist;
  • Financiering out-of-pocket ontwikkelkosten vanuit subsidie (waarde +/- 20k);
  • Inplannen & begeleiden videodag; video’s worden opgenomen door BDK Media, onze vaste professionele videopartij;
  • Promotie e-learning, bij lancering maar ook daarna, richting Thuiswinkel-leden en leden van collega-branche-organisaties.

  Dit verwachten we van jou als expert

  • Aandragen van twee inhoudsexperts die als boegbeeld in de e-learning optreden​;
  • Inhoudelijke bijdrage in de vorm van kennis (materialen als bluepapers, slidedecks en eventueel opleidingsmaterialen)
  • Urenbijdrage van de twee experts (30-40 uur in totaal), verdeeld over onderstaande elementen:
   • 1 kick-offmeeting + reviewen globaal ontwerp
   • 2 à 3 kennissessies
   • 2 à 3 reviewrondes
   • 1 videoshoot + voorbereiding
   • Overige afstemming: PM
   • Marketing inspanningen bij lancering: PM

  De ontwikkeling van een e-learning heeft meestal een doorlooptijd van drie tot vier maanden. Bij de kick-off bepalen we onze gezamenlijke planning.

  Direct aanmelden als expert

  Ben je enthousiast geworden en wil je de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met Sophie van Rooij.

  Wat anderen over onze e-learnings zeggen:

  Achmea

  “e-Academy heeft een leuke opzet, waarbij toonaangevende sprekers uit de markt aan bod komen. De inhoud van de e-learnings is op een goed niveau, up-to-date en passend bij professionals die bekend willen worden met een nieuw onderwerp. Maar ook degenen die al meer bekend zijn met het onderwerp kunnen leren van de modellen, verdiepende informatie en tools die aangeboden worden in de e-learning. De content levert daarmee een bijdrage aan de dagelijkse praktijk van e-commerceprofessionals.”

   

  Wehkamp

  “Wij vinden de e-learnings erg nuttig. Het niveau is goed en de interactie is heel geschikt om te leren over een onderwerp, vooral wanneer de basiskennis er nog niet is. Daarnaast worden er goede verwijzingen gegeven naar auteurs en informatie die nog meer de diepte ingaan. Zo kunnen degenen die nog meer willen leren ook daadwerkelijk verder. De e-learning afronden met een toets is een goede extra check of je de inhoud van de module hebt begrepen.”

  A.S. Watson

  “e-Academy is voor ons de ideale partner, aangezien het e-learning aanbod is afgestemd op zowel het verbreden als verdiepen van specifiek e-commerce kennis. Er zit diepgang in de trainingen waarbij de theorie klein en toepasbaar wordt gemaakt. Bovendien is de samenwerking met e-Academy gewoon heel prettig.”

   

  LEDdirect

  “De e-learning Customer Service Experience kwam voor ons salesteam van LEDdirect op het juiste moment aangezien we al druk bezig waren met het verbeteren van onze klantenservice. We maken nu niet alleen met een nieuw systeem een verbeterslag, maar dankzij de nieuwe inzichten uit de e-learning houden we nu zelf meer de controle over een gesprek en, belangrijker nog, de uitkomst ervan. We zijn enthousiast en al aan het kijken naar het volgen van nieuwe e-learnings.”

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds