Inloggen

Anoeska Bouwman: “In de e-learnings van e-Academy zit veel diepgang, waarbij de inhoud klein en toepasbaar wordt gemaakt”

Anoeska Bouwman is werkzaam als Manager e-Commerce bij A.S. Watson. Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk binnen A.S. Watson. Naast een eigen trainingsplatform maken ze sinds een tijdje naar volle tevredenheid gebruik van de e-learnings van e-Academy. “e-Academy is voor ons de ideale partner, aangezien het e-learning aanbod is afgestemd op zowel het verbreden als verdiepen van specifiek e-commerce kennis.”

Wat was de aanleiding voor A.S. Watson om collectief met de e-learnings aan de slag te gaan?

“A.S. Watson bedrijft O&O retail, naast een uitgebreid stenen winkel netwerk hebben we ook drie webshops. Ons e-commerce team bestaat uit een diversiteit aan medewerkers. Variërend van net afgestudeerden tot jarenlange werkervaring, met elk een behoefte aan specifieke ontwikkelpunten en daarmee leerbehoefte op het gebied van e-Commerce.  Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons hierbij kan helpen. De keuze is hierbij gevallen op e-Academy. We hebben eerder prettig met hen samengewerkt en hun e-learning aanbod is afgestemd op zowel het verbreden als het verdiepen van kennis.”

Welke rol speelt persoonlijke ontwikkeling binnen A.S. Watson?

“Binnen A.S. Watson is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Dit zit echt in de cultuur. Er wordt veel in medewerkers geïnvesteerd. Ook hebben we een eigen platform waar medewerkers zich kunnen inschrijven voor een breed aanbod aan trainingen. Deze trainingen zijn algemeen van aard, zoals timemanagement of leidinggeven. Specifieke trainingen op het gebied van e-Commerce ontbreken nog. De e-learnings van e-Academy zijn dan ook een mooie en welkome aanvulling op ons eigen trainingsaanbod.

Hoe hebben jullie het collectief leren aangepakt?

“Het begint met het bespreken van het persoonlijk ontwikkelplan (POP) met de medewerker. Dit vormt de basis en vanuit hier attenderen we medewerkers op de mogelijkheden voor het volgen van een training binnen ons eigen leerplatform of het volgen van een e-learning bij e-Academy. Passend bij de persoonlijke ontwikkelpunten vanuit het POP. Het gaat erom welke training voor jou relevant is en wat van toegevoegde waarde is binnen je functie. Uiteindelijk is het doel dat we een goed kennisniveau en de juiste balans hebben van competenties binnen het gehele team.

Kun je een aantal lessons learned benoemen uit de e-learnings die jullie teams in de dagelijkse praktijk nu al toepassen?

“Ik hoor veel positieve verhalen. Als ik er een aantal uit moet lichten, denk ik gelijk aan Digital Analytics. In de praktijk merkte ik dat mensen vastliepen op hoe ze alle acties goed meetbaar konden maken en welke invloed dit vervolgens weer heeft op het optimaliseren van de customer journey en bijvoorbeeld het maken van content. In de e-learning Digital Analytics zit een opzet voor een concreet meetplan. Vervolgens heeft iemand uit het team het initiatief genomen om met dit meetplan aan de slag te gaan en de rest van het team hierin meegenomen. Leuk om te zien dat er vanuit enthousiasme ook onderling kennis gedeeld wordt, wat weer een aanjagend effect heeft op het volgen van de andere e-learnings.

De e-learning Wet- en Regelgeving heeft bijvoorbeeld echt bijgedragen aan awareness op dit onderwerp. Collega’s voelen zich nu meer verantwoordelijk om goed te begrijpen wat er allemaal bij het bedrijven van e-Commerce komt kijken.“

Zou je het collectief volgen van e-learnings aanbevelen aan andere (e-commerce) teams en zo ja waarom?

“Zeker, we zijn heel enthousiast. Er zit diepgang in de trainingen waarbij de theorie klein en toepasbaar wordt gemaakt. Bovendien is de samenwerking met e-Academy gewoon heel prettig. Zelfs zo prettig dat een vervolgstap is om te onderzoeken of we de e-learnings kunnen gaan koppelen aan ons eigen platform.”

Wil je ook net als A.S. Watson samen met je collega’s aan de slag? Meld dan je team als collectief aan bij e-Academy. Ga naar www.e-academy.org voor de mogelijkheden.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds