Inloggen

E-commerce Wet- en Regelgeving

Iedere webshop heeft te maken met wet- en regelgeving. In deze module leer je hoe het zit met cookies, de AVG en misleidende reclame.

Naar de e-learning
8.8/10
Bekijk de reviews (16)

In de e-learning E-commerce Wet- en Regelgeving word je op de hoogte gebracht over het belang van voldoen aan wet- en regelgeving en verschillende vormen van misleidende reclame. Daarnaast helpen experts Arnoud Engelfriet, ICT jurist en partner bij ICTRecht, en Vincent Romviel, jurist en beleidsadviseur bij Thuiswinkel.org, je bij het kennen en begrijpen van privacywetgeving, herroepingsrecht en regels voor productinformatie. Zo kun jij voldoen aan de e-commerce wet- en regelgeving.

Een laagdrempelige manier om op de hoogte te zijn

“De e-learning is belangrijk voor iedereen die een webshop heeft of voor een webshop werkt”, aldus Vincent. “Via deze laagdrempelige en gratis module leer je belangrijke zaken waar iedere marketeer rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan productinformatie en misleidende reclame. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van dit soort regelgeving, dat blijkt wel uit de boete van €350.000 die de ACM heeft opgelegd aan Seats and Sofas voor nepkortingen. Voldoen aan de wet- en regelgeving kan dus hoge boetes en imagoschade voorkomen. In sommige gevallen heb je juist meer rechten dan je denkt, want ook consumenten dienen zich aan de wet te houden.”

Je leert:

 • wat het belang is om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving bij het runnen van een webshop, en wat de gevolgen zijn als je niet compliant bent;
 • vier belangrijke aandachtspunten over waarover je een consument dient te informeren: productinformatie, overeenkomst, betaling en herroepingsrecht;
 • welke vier vormen van misleidende reclame er zijn en hoe je ze voorkomt;
 • Op welke manier je consumenten om toestemming vraagt voor het versturen van e-mails;
 • drie belangrijke aandachtspunten voor het verwerken van persoonsgegevens van consumenten die jouw webshop bezoeken;
 • welke externe bronnen je kunt raadplegen voor extra informatie over misleidende reclame en cookiebeleid;
 • wat je moet doen om compliant te zijn met de AVG.

Leer met behulp van theorie, praktijk en ervaringen

De experts delen met behulp van theorie, praktijk en ervaringen een aantal van de belangrijkste aandachtspunten waar jouw webshop aan moet voldoen om compliant te zijn. Door interactieve elementen in de e-learning word je zelf tot nadenken gezet en leer je hoe je boetes kunt voorkomen. De e-learning duurt gemiddeld 30 minuten. Aan het einde van de e-learning krijg je de mogelijkheid om een toets te maken. Bij het succesvol afronden van deze toets, krijg je een officieel e-Academy certificaat.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je de juiste e-commerce wetgeving kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Reviews

10

Kort maar informatief

Het is een korte e-learning, met handige informatie!

30 May 2023 - Madeline , Moordrecht
6

Nvt

Nvt

04 April 2023 - James , Den Haag
10

Duidelijk

Leerzame theorie

06 September 2022 - `Roy , Bocholtz
10

Goed en duidelijk

Goede en duidelijke elearnings. Ik ben er heel blij mee.

31 May 2022 - Louise , Tiel
10

Goed

Het is leerzaam.!

23 February 2022 - Danielle , texel
8

Prima

Goede voorbereiding voor mijn tentamen

04 February 2022 - Miranda , Hoogeveen
7

In de basis goed

In de basis is de training goed. Inhoudelijk vind ik het wel wat aan de magere kant en mis ik toch wat meer voorbeelden en er mag best iets dieper ingegaan worden in de materie,

Tevens een foutje ontdekt in de zichttermijn. "deze start niet op de dag van levering, maar op de dag ná levering". Daarnaast mis ik de aanvulling dat de zichttermijn start nadat alle artikelen uit de bestelling zijn ontvangen. Dus bij een deellevering start de zichttermijn de dag na dat het laatste product is ontvange

24 November 2021 - Gert-Jan , Vianen
8

Kennis op peil houden

Leuke module weer, interessante dingen geleerd over de rechten EN plichten van zowel webshop eigenaar als klant. Mag iets meer uitgediept worden.

15 April 2021 - Erwin , Rotterdam
9

E-commerce Wet- en Regelgeving

Een e-learning met veel informatie waar ik iets aan heb!

29 March 2021 - Marjo , Tiel
10

Topcursus!

Heel veel dingen goed uitgelegd in een korte tijd. Je komt erachter dat er veel meer bij komt kijken dan alleen producten op je webshop zetten. Veel dingen over privacy etc. op een rij gezet, echt top! Ook zijn de bijgeleverde filmpjes en bronnen erg bruikbaar voor je webshop. Bedankt voor de leuke cursus!

16 February 2021 - Joël , Kampen
8

Kort en krachtig

Goede en bondige e-Learning die naar mijn idee de juiste onderwerpen aanstipt voor een goede basis kennis van de wetten en regels rond e-commerce!

09 February 2021 - Niels , Leiderdorp
8

Voel me bijna een jurist worden

Deze e-learning zorgt ervoor dat je up-to-date bent met alle verplichtingen bij online verkoop en privacy van klanten. Maar ook bijvoorbeeld waar je aan moet voldoen als het gaat om productinformatie, het aangaan van een overeenkomst, de betalingsvoorwaarden en herroepingsrecht. Vind de e-learning ook uitermate geschikt voor medewerkers klantenservice. Ze weten zo beter hoe ze hun klanten/kopers kunnen helpen binnen de regels van de wet. Trouwens biedt deze e-learning ook veel info over de AVG.

13 October 2020 - Ingrid , Ede Gld
10

Super interessant!

De training is van hoge kwaliteit en geeft echt inzicht in de e-Commerce wet-en regelgeving.
En het mooiste is..het is direct toepasbaar!

02 October 2020 - Nancy , Ede
9

Helder, overzichtelijk en leerzaam

Ik heb deze e-learning gedaan omdat ik in mijn werk veel te maken krijg met de Nederlandse Wet- en regelgeving in E-commerce. Deze wetgeving kan soms erg verwarrend zijn, maar deze e-learning legt het helder en duidelijk uit. De spreker is ook erg enthousiast en daarom is het naast leerzaam ook erg leuk om naar te kijken. Ik heb veel kennis opgedaan in een relatief korte tijd en ook nog eens een certificaat ontvangen! Ik ben benieuwd naar de andere e-learnings en ga ze zeker volgen!

02 October 2020 - Tessa , Renswoude
9

Veel geleerd

In begrijpelijke taal en met praktijkvoorbeelden worden diverse e-commerce wetten uitgelegd. Nu kan ik dat ook goed toepassen in mijn eigen webshop.

22 September 2020 - Jacqueline , Utrecht
8

Duidelijke uitleg over de webshop wetgeving

Deze e-learning legt duidelijk uit hoe de wettelijke regels over e-commerce en de AVG werken. Heel fijn als je zelf geen jurist bent.

22 September 2020 - Marnix , Utrecht
Meer reviews (14)

Partners

 • Logo Thuiswinkel.org
 • Logo Koninklijke INretail
 • Logo Techniek Nederland
 • Logo Stichting Detailhandelsfonds