Inloggen

E-commerce Wet- en Regelgeving

Iedere webshop heeft te maken met wet- en regelgeving. In deze module leer je hoe het zit met cookies, de AVG en misleidende reclame.

Naar de e-learning
8.5/10
Bekijk de reviews (2)

In de e-learning E-commerce Wet- en Regelgeving word je op de hoogte gebracht over het belang van voldoen aan wet- en regelgeving en verschillende vormen van misleidende reclame. Daarnaast helpen experts Arnoud Engelfriet, ICT jurist en partner bij ICTRecht, en Vincent Romviel, jurist en beleidsadviseur bij Thuiswinkel.org, je bij het kennen en begrijpen van privacywetgeving, herroepingsrecht en regels voor productinformatie. Zo kun jij voldoen aan de e-commerce wet- en regelgeving.

Een laagdrempelige manier om op de hoogte te zijn

“De e-learning is belangrijk voor iedereen die een webshop heeft of voor een webshop werkt”, aldus Vincent. “Via deze laagdrempelige en gratis module leer je belangrijke zaken waar iedere marketeer rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan productinformatie en misleidende reclame. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van dit soort regelgeving, dat blijkt wel uit de boete van €350.000 die de ACM heeft opgelegd aan Seats and Sofas voor nepkortingen. Voldoen aan de wet- en regelgeving kan dus hoge boetes en imagoschade voorkomen. In sommige gevallen heb je juist meer rechten dan je denkt, want ook consumenten dienen zich aan de wet te houden.”

Leer met behulp van theorie, praktijk en ervaringen

De experts delen met behulp van theorie, praktijk en ervaringen een aantal van de belangrijkste aandachtspunten waar jouw webshop aan moet voldoen om compliant te zijn. Door interactieve elementen in de e-learning word je zelf tot nadenken gezet en leer je hoe je boetes kunt voorkomen. De e-learning duurt gemiddeld 30 minuten. Aan het einde van de e-learning krijg je de mogelijkheid om een toets te maken. Bij het succesvol afronden van deze toets, krijg je een officieel e-Academy certificaat.

Wil je samen met je collega’s meer leren over wet- en regelgeving in e-commerce? Je kunt je team ook collectief aanmelden. Bekijk op deze pagina hoe dat in zijn werk gaat.

Maak gratis een account aan en begin meteen aan deze e-learning!

Reviews

9

Veel geleerd

In begrijpelijke taal en met praktijkvoorbeelden worden diverse e-commerce wetten uitgelegd. Nu kan ik dat ook goed toepassen in mijn eigen webshop.

22 September 2020 - Jacqueline , Utrecht
8

Duidelijke uitleg over de webshop wetgeving

Deze e-learning legt duidelijk uit hoe de wettelijke regels over e-commerce en de AVG werken. Heel fijn als je zelf geen jurist bent.

22 September 2020 - Marnix , Utrecht

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo ANVR
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds