Inloggen

Vincent Romviel

Jurist en beleidsadviseur
Thuiswinkel.org

Vincent Romviel is jurist en beleidsadviseur bij Thuiswinkel.org. Hij houdt zich bezig met alle juridische aspecten die een raakvlak hebben met de e-commercesector. Hij adviseert webwinkels met juridische vragen over privacy, de compliance van hun webshop en hun rechtspositie in geschillen met klanten.

Vincent vindt het belangrijk om bereikbaar te zijn voor de leden van Thuiswinkel.org, zodat hij weet wat er bij webshops leeft. Alleen dan kan volgens hem een belangenvereniging optimaal functioneren. Hij helpt leden aan de wet te voldoen of door uit te leggen hoe andere webshops met de uitdagingen omgaan. Verder adviseert hij over nieuwe en bestaande regelgeving, beantwoordt individuele vragen over klantgeschillen en is altijd bereid mee te denken en te helpen.

Input die hij van leden krijgt via telefoon, netwerkevenementen, commissies en werkgroepen gebruikt hij in zijn belangenbehartiging in Brussel en Den Haag. Hij maakt ook onderdeel uit van de Commissie Consumentrecht en Veiligheid van VNO-VNCW.

Daarnaast blogt Vincent graag over bestaande en aankomende wet- en regelgeving. Dat doet hij voor zowel webwinkels als consumenten. In begrijpelijke taal en met praktische voorbeelden legt hij uit hoe (een onderdeel) van de wet werkt en hoe leden daaraan kunnen voldoen, of welke rechten de consument heeft.

Bekijk zijn LinkedIn-profiel

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds