Inloggen

Digital Analytics

Tegenwoordig kunnen we het online gedrag van bezoekers gemakkelijk inzichtelijk maken. In deze e-learning leren we je welke inzichten je uit jouw data kunt verkrijgen en hoe je deze moet interpreteren.

Naar de e-learning
7.8/10
Bekijk de reviews (8)

Als webshop verzamel je een grote hoeveelheid data waar je allerlei inzichten uit kunt halen. Het juist interpreteren van deze data gebeurt helaas niet altijd op de juiste manier. In de e-learning Digital Analytics nemen experts Joëlle Kreuze en Thom Holleman (De Nieuwe Zaak) je mee in de wereld van digital analytics.

Benieuwd naar wat bezoekers precies doen op jouw website? Of hoe je meer informatie uit je online data kunt halen? En hoe je jouw organisatie kunt meenemen in meer datagedreven werken? In deze e-learning ontdek je met behulp van theorie, praktijk en de ervaringen van onze experts een aantal van de belangrijkste inzichten met betrekking tot digital analytics.

Online en in je eigen tempo leren

De e-learning Digital Analytics duurt 45 minuten en bevat veel interactieve elementen. Door allerlei vragen, oefeningen en cases word je zelf tot nadenken aangezet over onder andere je meetplan, KPI’s en marketingactiviteiten. Na de cursus volgt een toets en als deze (eventueel na één herkansing) succesvol is afgerond, krijgt je een certificaat op naam in je persoonlijke profiel in Mijn e-Academy.

Wil je samen met je collega’s meer leren over digital analytics? Je kunt je team ook collectief aanmelden. Bekijk op deze pagina hoe dat in zijn werk gaat.

Je leert:

  • wat digital analytics is;
  • hoe je vaststelt welke gegevens je graag wilt weten met behulp van een meetplan en KPI’s;
  • hoe je deze gegevens kunt meten met Google Analytics 4;
  • hoe je successen inzichtelijk kunt maken door een dashboard in te richten waarbij je in één oogopslag ziet hoe je ervoor staat;
  • hoe je het ABC-principe, Enhanced Ecommerce en het combineren van KPI’s inzet om de oorzaak van gebrek aan succes vast te stellen.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je digital analytics kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Meer informatie over de kosten klik hier

Reviews

9

Relaxte, edoch goede wijze om nieuwe theorie tot je te nemen!

04 June 2024 - Bob , Veghel
5

Elearning is goed en bevat duidelijke uitleg. Echter de toetsvragen waren zeer onduidelijk tot slecht. Deel van de vragen kon ik achteraf niet eens teruglezen in de stof. Hier is ruimte voor verbetering.

15 December 2023 - Anton , Zwolle
8

Afgesloten met een 9,3!

22 May 2023 - Linde , Enschede
10

De e-learning is duidelijk en heel leerzaam. Ik heb er veel aan gehad.

25 April 2023 - Ragnar , Zeist
8

Een goede structuur en opbouw zorgen voor een prettige korte kennismaking met digital analytics. Van de waarom tot aan hands-on tips. Goede content en prettig verteld. Het blijft echter wel bij de basis en diepgang ontbreekt, maar dat is ook niet het doel van deze cursus.

19 April 2023 - Jouke , Papendrecht
5

Erg eenvoudig, dus ik had hier niks aan. Verwijs evt. naar Google Analytics cursus van Google zelf als je diepgaande kennis wil opbouwen.

24 August 2022 - Melissa , Rotterdam
8

Goede voorbereiding voor mijn tentamen

04 February 2022 - Miranda , Hoogeveen
9

Snel inzichtelijke cursus, voor iedereen met een webshop, starter of al geruime tijd actief, zeker een must om de website te verfijnen en zien welke producten werken en wat niet.

15 February 2021 - Frenchez , Amsterdam
Meer reviews (6)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds