Inloggen

Digital Analytics

Tegenwoordig kunnen we het online gedrag van bezoekers gemakkelijk inzichtelijk maken. In deze module leer je wat je vervolgens kunt leren van deze inzichten.

Naar de e-learning
7.3/10
Bekijk de reviews (3)

Als webshop verzamel je een grote hoeveelheid data waar je allerlei inzichten uit kunt halen. Het juist interpreteren van deze data gebeurt helaas niet altijd op de juiste manier. In de e-learning Digital Analytics nemen experts Wouter van der Heijden en Christiaan Dollen (De Nieuwe Zaak) je mee in de wereld van digital analytics. Welke data zijn relevant voor jou? Wat zeggen je data? Door je data te begrijpen kun je onderbouwde keuzes maken voor het optimaliseren van je website.

Meten is niet direct weten

“Mensen kijken vaak naar de verkeerde data, waardoor ze niet de juiste inzichten krijgen”, aldus Wouter van der Heijden. “Het komt vaak voor dat de data niet zuiver is: soms wordt er te weinig gemeten en soms wordt er naar overbodige data gekeken.” Wouter geeft dan ook de tip om voldoende tijd te nemen om naar je data te kijken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je meet wat jouw doelgroep doet, niet waar jouw collega’s op klikken.

Online en in je eigen tempo leren

De e-learning Digital Analytics duurt 45 minuten en bevat veel interactieve elementen. Door allerlei vragen, oefeningen en cases word je zelf tot nadenken aangezet over onder andere je meetplan, KPI’s en marketingactiviteiten. Na de cursus volgt een toets en als deze (eventueel na één herkansing) succesvol is afgerond, krijgt je een certificaat op naam in je persoonlijke profiel in Mijn e-Academy.

Wil je samen met je collega’s meer leren over digital analytics? Je kunt je team ook collectief aanmelden. Bekijk op deze pagina hoe dat in zijn werk gaat.

Je leert:

  • wat digital analytics is;
  • hoe je vaststelt welke gegevens je graag wilt weten met behulp van een meetplan en KPI’s;
  • hoe je deze gegevens kunt meten met verschillende analytics-tools zoals Google Analytics;
  • hoe je successen inzichtelijk kunt maken door een dashboard in te richten waarbij je in één oogopslag ziet hoe je ervoor staat;
  • hoe je het ABC-principe, Enhanced Ecommerce en KPI Best Friends inzet om de oorzaak van gebrek aan succes vast te stellen.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je digital analytics kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Meer informatie over de kosten klik hier

Reviews

5

Iets te eenvoudig

Erg eenvoudig, dus ik had hier niks aan.
Verwijs evt. naar Google Analytics cursus van Google zelf als je diepgaande kennis wil opbouwen.

24 August 2022 - Melissa , Rotterdam
8

Prima

Goede voorbereiding voor mijn tentamen

04 February 2022 - Miranda , Hoogeveen
9

Praktisch en eenvoudig toe te passen

Snel inzichtelijke cursus, voor iedereen met een webshop, starter of al geruime tijd actief, zeker een must om de website te verfijnen en zien welke producten werken en wat niet.

15 February 2021 - Frenchez , Amsterdam
Meer reviews (1)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds