Inloggen

Eerste mbo-opleidingen E-commercespecialist gecertificeerd

LinkedIn certificaat delen

Thuiswinkel e-Academy heeft onlangs de eerste twee mbo-opleidingen E-commercespecialist gecertificeerd: Vonk in Den Helder en ROC Friese Poort. “Dit is een mooie stap voorwaarts,” zegt Riana Wassing, programmamanager e-Academy bij Thuiswinkel.org, “want voorheen lag de wens vanuit de e-commercesector op studenten uit het hbo en wo. Nu e-commerce steeds volwassener is geworden en een steeds grotere rol speelt in de Nederlandse samenleving, zien we ook de behoefte aan goed opgeleide mbo’ers toenemen.”

Hierin voorziet de nieuwe mbo-opleiding E-commercespecialist die vanaf september 2023 door diverse mbo’s wordt aangeboden. Deze bereidt studenten allround voor op werken in de e-commercesector, met aandacht voor onder andere online marketing, customer journeys en de basis van e-commerce.

Vonk en Friese Poort hebben al in het ontwikkelstadium gekozen voor certificering door Thuiswinkel e-Academy. Riana Wassing legt uit: “Wij hebben profielen ontwikkeld, een soort meetlat waar we de inhoud van een opleiding langs leggen. Die profielen laten wij elk jaar door professionals uit de e-commercesector scannen. Zo blijft de opleiding relevant en aansluiten bij de praktijk. Oude items gaan eruit en nieuwe hot topics komen erin. Hiermee zegt de branche tegen het onderwijs: op deze studenten zitten wij te wachten.”

Wil je meer weten over het certificeren van opleidingen of welke opleidingen al gecertificeerd zijn? Lees dan hier verder.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds