Inloggen

Bachelor e-ICT Backend

  De e ict-professional backend op bachelorniveau ontwikkelt online programmatuur voor retailplatforms en webshops in aansluiting op ondernemingsdoelstellingen. Als ontwikkelaar kan hij met de verschillende e-disciplines meedenken over het ontwerp vanuit nieuwe businessmodellen, zoals marktplaatsen en advertentieplatformen, en vertaalt hij de implicaties naar een e ict-aanpak. Ook is hij de persoon die in samenspraak met businessen productowners komt tot concrete ict-specificaties voor e commerceinnovaties en verbeteringen.

  De e ict-professional heeft inzicht in klantbehoeften en klantgedrag en kan dit vertalen naar online ict-oplossingen. Hij geeft aan hoe de digitale touchpoints in een e commerce journey op meerdere bestaande en nieuwe devices ontwikkeld kunnen worden. Dit is van belang voor het verhogen van de conversie en de customer experience. Op het gebied van communicatie stemt hij zaken af in het (agile / DevOps) ontwikkelteam met als doel een aantrekkelijke website of mobile app voor de klant en een betere conversie voor de retailorganisatie. Daarnaast zorgt hij voor een stabiele en veilige ondersteuning en verbetering van het platform van de online shop.

  Over de leeruitkomsten

  Samen met opleiders en professionals uit het bedrijfsleven stellen we leerdoelen per vakgebied op die aansluiten op het onderwijs en de praktijk. Daarmee certificeren we opleidingen. De leerdoelen worden jaarlijks herijkt, zodat de curricula tijdig aangepast kunnen worden.

  Deze leerdoelen zijn niet alleen nuttig voor het onderwijs, maar de profielen zijn ook heel interessant voor hr-professionials in de e-commercebranche. Gebruik ze om functieomschrijvingen op te baseren, vacatures mee te schrijven of om huidige medewerkers verder op te leiden.

  Download het profiel

  Download hieronder het profiel e-ICT Backend voor het bachelor-niveau. In deze versie vind je de algemene leeruitkomsten voor het profiel en de 50 uitgewerkte competenties.

  Heb je vragen? Mail ons via info@e-academy.org en wij nemen contact met je op.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds