Inloggen

Bachelor e-Supply Chain Management

  De e-supply chain-professional op bachelorniveau kan zijn eigen e-supply chain (her)inrichten in aansluiting op de bedrijfsstrategie. De focus ligt daarbij op de interne processen, maar de randvoorwaarden van de veeleisende en dynamische markt zijn het vertrekpunt. De professional kent de ketenaspecten vanaf e-procurement tot en met de last mile en de retouren en weet die te vertalen naar uitvoerbare businesscases voor zijn specifieke bedrijf en branche.

  De goed opgeleide professional kent de basisprincipes van supply chain management, maar is daarnaast ook goed op de hoogte van de nieuwe technologieën en processen die vereist zijn om een succesvol e-fulfilmentproces te organiseren. Daarbij wordt rekening gehouden met kostenefficiëntie en een effectief proces waar de klant tevreden mee is. De professional weet dat buiten bestaande kaders denken en samenwerken hierbij essentieel is.

  De professional kent het onderscheid tussen de reguliere supply chain en e-supply chain en weet waarin deze samen kunnen gaan, dan wel hun separate aanpak nodig hebben. Daarmee is de student zowel inzetbaar in zogenaamde pure players, als organisaties die in de transformatie zitten naar digitalisering.

  De e-supply chain-professional heeft inzicht in klantgedrag en de sterkten en zwakten van zijn eigen organisatie, en neemt die mee in het plan van aanpak om de keten te organiseren. De professional realiseert zich dat veranderingen in stapjes gaan, maar dat het vereiste tempo in de snel veranderende digitale wereld vaak hoog dient te zijn.

  Over de leeruitkomsten

  Samen met opleiders en professionals uit het bedrijfsleven stellen we leerdoelen per vakgebied op die aansluiten op het onderwijs en de praktijk. Daarmee certificeren we opleidingen. De leerdoelen worden jaarlijks herijkt, zodat de curricula tijdig aangepast kunnen worden.

  Deze leerdoelen zijn niet alleen nuttig voor het onderwijs, maar de profielen zijn ook heel interessant voor hr-professionials in de e-commercebranche. Gebruik ze om functieomschrijvingen op te baseren, vacatures mee te schrijven of om huidige medewerkers verder op te leiden.

  Download het profiel

  Download hieronder het profiel e-Supply chain management voor het bachelor-niveau. In deze versie vind je de algemene leeruitkomsten voor het profiel en de 50 uitgewerkte competenties.

  Heb je vragen? Mail ons via info@e-academy.org en wij nemen contact met je op.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds