Inloggen

Bachelor e-Data

  Een e-dataprofessional is iemand die bij een bedrijf de datastrategie kan vormen, beïnvloeden en uitvoeren, binnen en buiten ict-teams. Deze persoon kan de behoeften van een bedrijf vanuit een datastandpunt bekijken en begrijpen hoe data op alle zakengebieden gebruikt kunnen worden om de groei van een bedrijf te bevorderen. Een e-dataprofessional kan de verbinding tussen de beschikbare data vinden, zodat een bedrijf kan groeien ongeacht de bron van de data.

  Sterke technische kennis, gebaseerd op een gedegen begrip van data-analyse en visualisatie, is een vereiste voor succes. De professional moet weten welke vragen te stellen en moet zelfverzekerd zijn in het achterhalen van de behoeften van een bedrijf op het gebied van data om resultaten te bereiken. De vaardigheid om bedrijven met de beschikbare data te verbinden en om deze naar een actiegerichte uitkomst te leiden is een van de belangrijkste skills die een dataprofessional nodig heeft.

  De dataprofessional moet ook de principes, hulpmiddelen en beschikbare oplossingen, inclusief hun verschillen, op het gebied van data science kennen. Hij kan de principes op het gebied van ethiek en privacy die gebruikt moeten worden tijdens het werken met data identificeren en moet een holistisch beeld hebben van het begrijpen hoe en welke data verzameld worden tot waar ze worden verwijderd.

  De sleutel tot het actiegericht en effectief maken van data is juiste communicatie. De dataprofessional moet weten hoe deze persoon de boodschap kan overbrengen op allerlei doelgroepen. Goede communicatie- en presentatieskills zijn onderdelen waarin geïnvesteerd wordt en die elke dataprofessional kan toepassen.

  Over de leeruitkomsten

  Samen met opleiders en professionals uit het bedrijfsleven stellen we leerdoelen per vakgebied op die aansluiten op het onderwijs en de praktijk. Daarmee certificeren we opleidingen. De leerdoelen worden jaarlijks herijkt, zodat de curricula tijdig aangepast kunnen worden.

  Deze leerdoelen zijn niet alleen nuttig voor het onderwijs, maar de profielen zijn ook heel interessant voor hr-professionials in de e-commercebranche. Gebruik ze om functieomschrijvingen op te baseren, vacatures mee te schrijven of om huidige medewerkers verder op te leiden.

  Download het profiel

  Download hieronder het profiel e-Data voor het bachelor-niveau. In deze versie vind je de algemene leeruitkomsten voor het profiel en de 50 uitgewerkte competenties.

  Heb je vragen? Mail ons via info@e-academy.org en wij nemen contact met je op.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds