Inloggen

Bachelor e-Marketing

  De afgestudeerde e-marketingprofessional op bachelorniveau kan een e-marketingstrategie ontwikkelen en operationaliseren naar concrete en financieel onderbouwde e-marketingactiviteiten. Hij is een veelzijdige gesprekspartner die verschillende stakeholders van binnen en buiten de organisatie meekrijgt in de plannen en mogelijkheden voor e-marketing. Daarnaast is hij goed op de hoogte van relevante digitale ontwikkelingen, zoals artificial intelligence (AI) en de toepassing van voice-technologie. Ook kent hij de mogelijke vormen van marketing automation en kan daar goed over adviseren. Hij is bij campagnes vooral gericht op het verbeteren van de financiële performance en draagt continu zorg voor conversieoptimalisatie. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden van influencermarketing. Voor de activiteiten gebruikt hij de meest gangbare online meetsystemen en analysetools, zoals viewability trackers, social monitoring tools en audience validation.

  Over de leeruitkomsten

  Samen met opleiders en professionals uit het bedrijfsleven stellen we leerdoelen per vakgebied op die aansluiten op het onderwijs en de praktijk. Daarmee certificeren we opleidingen. De leerdoelen worden jaarlijks herijkt, zodat de curricula tijdig aangepast kunnen worden.

  Deze leerdoelen zijn niet alleen nuttig voor het onderwijs, maar de profielen zijn ook heel interessant voor hr-professionials in de e-commercebranche. Gebruik ze om functieomschrijvingen op te baseren, vacatures mee te schrijven of om huidige medewerkers verder op te leiden.

  Download het profiel

  Download hieronder het profiel e-Marketing voor het bachelor-niveau. In deze versie vind je de algemene leeruitkomsten voor het profiel en de 50 uitgewerkte competenties.

  Heb je vragen? Mail ons via info@e-academy.org en wij nemen contact met je op.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds