Inloggen

Introductie in data

In deze e-learning gaan we dieper in op het belang van data voor (web)winkeliers en laten we zien hoe het effectief verzamelen en analyseren van gegevens kan leiden tot betere strategische beslissingen. Of je nu je online aanwezigheid wilt optimaliseren, het koopgedrag van klanten wilt begrijpen of je voorraadbeheer wilt stroomlijnen, deze e-learning voorziet je van de nodige kennis en vaardigheden om data als een waardevol hulpmiddel in je onderneming te integreren.

Start met leren
7/10
Bekijk de reviews (1)

Data wordt niet voor niets het nieuwe goud genoemd. Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen. In deze e-learning leer je om bij data te denken vanuit de bedrijfsvraag: wat wil ik leren over mijn organisatie, welke doelen stel ik, wat wil ik oplossen met data en met welke data ga ik dit doen? Met de juiste inzet van data kan je bedrijf op een efficiënte en veilige manier nog succesvoller worden.

Het juiste gebruik van data is uitermate waardevol voor vrijwel alle organisaties. En dus ook voor mkb-ondernemers: het begrijpen van klantgedrag, het optimaliseren van voorraadniveaus en het personaliseren van de winkelervaring is natuurlijk van onschatbare waarde. Daarnaast biedt data inzicht in welke marketingkanalen ondernemers moeten investeren voor het beste rendement.

Je leert …

  • … wat er met data wordt bedoeld en welke soorten data er zijn;
  • … hoe je een meetplan voor data bepaalt;
  • … hoe je (marketing)data veilig kunt verzamelen;
  • … hoe je van data informatie kunt maken;
  • … hoe je de informatie overzichtelijk kunt weergeven en delen.

Voor wie?

Deze e-learning is interessant voor (online) ondernemers die de eerste stappen willen leren over hoe zij verschillende soorten data kunnen inzetten om de prestaties van hun bedrijf te optimaliseren.

Aan de slag met data

Wil jij leren hoe je dit kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Reviews

7

05 June 2024 - Esmee , Tilbur

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds