Inloggen

Customer Journey

Wil je diepgaand onderzoeken wat een klant drijft, zodat je hem een onvergetelijke ervaring kunt meegeven? In deze module leer je de klantreis, de customer journey, in kaart brengen.

Naar de e-learning
8.4/10
Bekijk de reviews (13)

In deze e-learning vertellen topexperts Arjen Bonsing en Wouter van Mierlo van Customer Journey Experts je alles wat je moet weten over de customer journey. Zo leer je de structuur herkennen en toe te passen op je eigen organisatie. Met behulp van de inzichten die een customer journey opleveren, kun je je bedrijfsprocessen, dienstverlening en contactmomenten met een consument optimaliseren.

Customer Journey: van oriëntatie tot klantenservice

Door de groei van (online) aankopen en concurrentie wordt het steeds belangrijker om je klant optimaal te bedienen. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk om te weten hoe de klantreis eruit ziet. De klantreis is een weg die de consument aflegt om uiteindelijk een product of dienst te kopen en bestaat uit meerdere fasen waarbij de klant verschillende behoeftes heeft. Door vanuit klantperspectief naar onder andere je website te kijken en de ervaringen te beschrijven in een customer journey, kun je drempels wegnemen, contactmomenten verbeteren en zo je klant een onvergetelijke ervaring bieden. Bovendien kun je jouw klantreis vergelijken met die van een concurrent, zodat je inzicht krijgt in jouw onderscheidend vermogen.

Leer aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden

De e-learning Customer Journey bevat allerlei interactieve elementen, waardoor je zelf tot nadenken wordt gezet. Vragen, oefeningen en cases zorgen ervoor dat je aan het einde van de e-learning de theorie beheerst en gestimuleerd wordt om zelf aan de slag te gaan met de klantreis. Je leert wat veelgemaakte fouten zijn en je krijgt tips over hoe je iedere fase van de klantreis kan optimaliseren. De e-learning duurt gemiddeld 30-45 minuten. Aan het einde van de e-learning krijg je de mogelijkheid om een toets te maken. Bij het succesvol afronden van deze toets, krijg je een officieel e-Academy certificaat.

Wil je samen met je collega’s meer leren over de customer journey? Je kunt je team ook collectief aanmelden. Bekijk op deze pagina hoe dat in zijn werk gaat.

Maak gratis een account aan en begin meteen aan deze e-learning!

Reviews

6

School

Het is een verplichting voor mijn school om deze E-Learning te maken. Zelf vind ik dat de tijds inschatting niet heel correct is (zelf ben ik dyslectisch) en er soms termen worden gebruikt die niet worden uitgelegd.

19 November 2021 - Kaya , Heeten
9

Goede uitleg!

Ik ben door deze e-learning enthusiast geraakt om binnen ons bedrijf aan te kaarten om meer aandacht te gaan besteden aan de customer journey. Goede uitleg door echte experts, en praktijkvoorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan.

17 September 2021 - Johan , Capelle aan den Ijssel
8

customer journey

e-learnings zijn fijn om kort meer informatie te krijgen.
Deze was verhelderend en wijzend op praktische zaken, nuttig dus, met dank

14 June 2021 - Denise , Haarlem
10

Goede uitleg- een aanrader!

Customer Journey werd op zeer toegankelijke manier toegelicht. Voorbeelden zorgden ervoor dat het nóg makkelijker te begrijpen was.

07 April 2021 - Kasia , Renswoude
10

Customer Journey

Een zeer leerrijke e-learning met voorbeelden uit het bedrijfsleven. Zeker aan te raden.

02 April 2021 - Célia , Vilvoorde
8

Leuk en interessant!

Goede training!

23 March 2021 - Elsemieke , Amsterdam
10

elearning Customer Journey

Ging zeer vlot ! Echt goed uitgelegd en met leuke oefeningen/illustraties. Zeer professioneel.

19 March 2021 - Julie , Vilvoorde
8

Pittig

Het is een pittige webinar met heel veel informatie. Ik heb de toets 2 keer gedaan en helaas niet gehaald. De aanhouder wint dus ga het zeker nog een keer proberen.

04 March 2021 - SamanthavanLeeuwen , LEIDSCHENDAM
7

Erg leerlijke learning over de customer journey

Makkelijk uitgelegd en interactief gemaakt door filmpjes, zelf vragen invullen...

09 February 2021 - Lotte , Huldenberg
7

Review Customer Journey

Prima training. Ik vond de multiple choice vragen lastig, antwoorden leken in eerste instantie identiek.

29 January 2021 - Jacqueline , Breda
9

Boeiend en praktisch

Heb deze e-learning gevolgd als aanvulling op een e-commerce opleiding elders. De lesstof is op een hele boeiende manier samengesteld (interviews, casus etc.). Met name het praktijkvoorbeeld dat aangeboden werd geeft je een hele praktische inkijk in de klantreis en de overwegingen die in de verschillende fases een rol spelen.

Boeiend en praktisch voor iedereen die in e-commerce aan de slag gaat.

15 December 2020 - John , Duiven
8

Duidelijk, interessant en leerzaam

Ik vond de cursus interessant en leerzaam. Alleen jammer dat er maar op één methode dieper werd ingegaan. Had de stof nog wel verder willen verdiepen.

07 December 2020 - Malindi , IJmuiden
9

Leuke, korte e-learning!

Ik vond de stof voor mijn gevoel best makkelijk. Je had tussendoor wat testvragen die je kon beantwoorden. De toets daarentegen ging echt wel een stuk dieper op de stof in. Al met al een leuke, leerzame e-learning. Zeker voor de korte tijd die ik eraan besteed heb.

24 November 2020 - Lisa , Amersfoort
Meer reviews (11)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds