Inloggen

Customer Journey

Wil je diepgaand onderzoeken wat een klant drijft, zodat je hem een onvergetelijke ervaring kunt meegeven? In deze module leer je de klantreis, de customer journey, in kaart brengen.

Naar de e-learning

In deze e-learning vertellen topexperts Arjen Bonsing en Wouter van Mierlo van Customer Journey Experts je alles wat je moet weten over de customer journey. Zo leer je de structuur van de customer journey herkennen en toe te passen op je eigen organisatie. Met behulp van de inzichten die een customer journey opleveren, kun je je bedrijfsprocessen, dienstverlening en contactmomenten met een consument optimaliseren.

Customer Journey: van oriëntatie tot klantenservice

Door de groei van (online) aankopen en concurrentie wordt het steeds belangrijker om je klant optimaal te bedienen. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk om te weten hoe de klantreis eruit ziet. De klantreis is een weg die de consument aflegt om uiteindelijk een product of dienst te kopen en bestaat uit meerdere fasen waarbij de klant verschillende behoeftes heeft. Door vanuit klantperspectief naar onder andere je website te kijken en de ervaringen te beschrijven in een customer journey, kun je drempels wegnemen, contactmomenten verbeteren en zo je klant een onvergetelijke ervaring bieden. Bovendien kun je jouw customer journey vergelijken met die van een concurrent, zodat je inzicht krijgt in jouw onderscheidend vermogen.

Leer aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden

De e-learning Customer Journey bevat allerlei interactieve elementen, waardoor je zelf tot nadenken wordt gezet. Vragen, oefeningen en cases zorgen ervoor dat je aan het einde van de e-learning de theorie beheerst en gestimuleerd wordt om zelf aan de slag te gaan met de klantreis. Je leert wat veelgemaakte fouten zijn en je krijgt tips over hoe je iedere fase van de klantreis kan optimaliseren. De e-learning duurt gemiddeld 30-45 minuten. Aan het einde van de e-learning krijg je de mogelijkheid om een toets te maken. Bij het succesvol afronden van deze toets, krijg je een officieel e-Academy certificaat.

Wil je samen met je collega’s meer leren over de customer journey? Je kunt je team ook collectief aanmelden. Bekijk op deze pagina hoe dat in zijn werk gaat.

Maak gratis een account aan en begin meteen aan deze e-learning!

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo ANVR
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds