Inloggen

Customer Journey

Wil je diepgaand onderzoeken wat een klant drijft, zodat je hem een onvergetelijke ervaring kunt meegeven? In deze module leer je de klantreis, de customer journey, in kaart brengen.

Naar de e-learning
8.6/10
Bekijk de reviews (25)

In deze e-learning vertellen topexperts Arjen Bonsing en Wouter van Mierlo van Customer Journey Experts je alles wat je moet weten over de customer journey. Zo leer je de structuur herkennen en toe te passen op je eigen organisatie. Met behulp van de inzichten die een customer journey opleveren, kun je je bedrijfsprocessen, dienstverlening en contactmomenten met een consument optimaliseren.

Customer Journey: van oriëntatie tot klantenservice

Door de groei van (online) aankopen en concurrentie wordt het steeds belangrijker om je klant optimaal te bedienen. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk om te weten hoe de klantreis eruit ziet. De klantreis is een weg die de consument aflegt om uiteindelijk een product of dienst te kopen en bestaat uit meerdere fasen waarbij de klant verschillende behoeftes heeft. Door vanuit klantperspectief naar onder andere je website te kijken en de ervaringen te beschrijven in een customer journey, kun je drempels wegnemen, contactmomenten verbeteren en zo je klant een onvergetelijke ervaring bieden. Bovendien kun je jouw klantreis vergelijken met die van een concurrent, zodat je inzicht krijgt in jouw onderscheidend vermogen.

Je leert:

  • de structuur van de customer journey kennen en toepassen;
  • je te verplaatsen in de klantbehoeften per fase van de customer journey;
  • je eigen customer journey te evalueren, deze te vergelijken met die van een concurrent en hem vervolgens te verbeteren.

Leer aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden

De e-learning Customer Journey bevat allerlei interactieve elementen, waardoor je zelf tot nadenken wordt gezet. Vragen, oefeningen en cases zorgen ervoor dat je aan het einde van de e-learning de theorie beheerst en gestimuleerd wordt om zelf aan de slag te gaan met de klantreis. Je leert wat veelgemaakte fouten zijn en je krijgt tips over hoe je iedere fase van de klantreis kan optimaliseren. De e-learning duurt gemiddeld 30-45 minuten. Aan het einde van de e-learning krijg je de mogelijkheid om een toets te maken. Bij het succesvol afronden van deze toets, krijg je een officieel e-Academy certificaat.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je customer journey kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Reviews

7

Duidelijke cursus

De cursus is erg duidelijk en na de cursus heb je genoeg informatie binnen hand bereik om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Enige nadeel is dat de cursus op de homepagina aangeeft dat de cursus twintig minuten zal duren en zodra je de cursus start wordt er aangegeven dat de cursus een uur gaat duren.

06 September 2023 - Milou , Eindhoven
10

leerzaam en leuk

duidelijk verhaal waar je echt iets aan hebt.

14 June 2023 - evira , Tilburg
8

Leerzaam

Interessant en leerzaam cursus

28 February 2023 - Elisabeth , Badhoevedorp
8

Echt goed

Het was echt goed en duidelijk

27 January 2023 - Alisha , Zwolle
8

Prima om de basis van de customer journey te leren

Je staat even stil bij de ´reis´ die je als klant maakt Online en hoe je hier als ondernemer je service kan verbeteren. Sowieso goed om eens per jaar je eigen customer journey onder de loep te nemen

15 December 2022 - Ronald , Sneek
7

Vet

Goed

14 December 2022 - Jesse , Raalte
10

Customer Journey

Leuke training! Laat je nadenken over de online wereld van klant benadering. Je ziet ook dat online en offline soms helemaal niet ver uit elkaar liggen. Door zowel de non-food als vers te volgen zie je meer mogelijkheden!

07 November 2022 - Natascha , Doetinchem
9

Goede E-learning

Ik heb deze e-learning als zeer leerzaam ervaren. Je krijgt veel informatie op een prettige manier aangereikt en de vragen tussendoor zijn een goede manier om de stof actief te verwerken.

01 November 2022 - Anne Marije , Genemuiden
10

Uitstekend materiaal voor professionelen

Voor mijn cursisten verkoop was ik op zoek naar materiaal om de customer journey uit te leggen en dit op een interactieve manier.
Met jullie cursus zou dit uitstekend zijn geweest, mooi materiaal, goed uitgelegd, regelmatig interactie vereist, een test op het einde met een certificaat te verdienen. Schitterend!
Voor mijn publiek (tweedekansonderwijs) ligt de lat helaas te hoog, en dit komt door het jargon en de moeilijke woorden die gebruikt worden.
Jullie hebben me alvast wel geïnspireerd!

25 October 2022 - Juf Elly , Schoten
10

Informatief

Deze e-learning was zeer informatief en geeft duidelijk weer wat een customer journey inhoudt.

20 September 2022 - Esmée , Enschede
10

Compleet beeld

Middels deze e-learning krijg je een compleet beeld, van de klantreis.
Je leert kijken door de ogen van de consument, en in de praktijk bepaald gedrag te herkennen.

03 September 2022 - Cynthia , Den Helder
8

Prima

Mooi E- learning

18 May 2022 - Yalitza , Nederland
6

Interessant maar iets te beknopt

Een fijne en goed te volgen e-learning die de basisprincipes van Customer Journey goed weergeeft. Wel is de theorie wat oppervlakkig en beknopt, het gaat niet echt de diepte in. Ook zijn de filmpjes wat druk en onoverzichtelijk.

15 February 2022 - Raoul , Sittard
10

hele leerrijke cursus

heel leerrijk en duidelijk uitgelegd met actuele voorbeelden . TOP

04 January 2022 - david , Brussel
10

BonsingMann

Ik vind dit BonsingMann model een heel goed model. Bovendien blijft men wel realistisch in de e-learning over het feit dat er even veel customer journeys zijn als dat er customers zijn en dat je niet alles in een hokje kan stoppen. Maar het blijft wel een mooie leidraad.

31 December 2021 - Nancy Dierick , Brussel
8

Interessant

Goed alleen wel veel Zweverige marketing termen.

23 December 2021 - Jamal , Badhoevedorp
6

School

Het is een verplichting voor mijn school om deze E-Learning te maken. Zelf vind ik dat de tijds inschatting niet heel correct is (zelf ben ik dyslectisch) en er soms termen worden gebruikt die niet worden uitgelegd.

19 November 2021 - Kaya , Heeten
9

Goede uitleg!

Ik ben door deze e-learning enthusiast geraakt om binnen ons bedrijf aan te kaarten om meer aandacht te gaan besteden aan de customer journey. Goede uitleg door echte experts, en praktijkvoorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan.

17 September 2021 - Johan , Capelle aan den Ijssel
8

customer journey

e-learnings zijn fijn om kort meer informatie te krijgen.
Deze was verhelderend en wijzend op praktische zaken, nuttig dus, met dank

14 June 2021 - Denise , Haarlem
10

Goede uitleg- een aanrader!

Customer Journey werd op zeer toegankelijke manier toegelicht. Voorbeelden zorgden ervoor dat het nóg makkelijker te begrijpen was.

07 April 2021 - Kasia , Renswoude
10

Customer Journey

Een zeer leerrijke e-learning met voorbeelden uit het bedrijfsleven. Zeker aan te raden.

02 April 2021 - Célia , Vilvoorde
8

Leuk en interessant!

Goede training!

23 March 2021 - Elsemieke , Amsterdam
10

elearning Customer Journey

Ging zeer vlot ! Echt goed uitgelegd en met leuke oefeningen/illustraties. Zeer professioneel.

19 March 2021 - Julie , Vilvoorde
8

Pittig

Het is een pittige webinar met heel veel informatie. Ik heb de toets 2 keer gedaan en helaas niet gehaald. De aanhouder wint dus ga het zeker nog een keer proberen.

04 March 2021 - SamanthavanLeeuwen , LEIDSCHENDAM
7

Erg leerlijke learning over de customer journey

Makkelijk uitgelegd en interactief gemaakt door filmpjes, zelf vragen invullen...

09 February 2021 - Lotte , Huldenberg
Meer reviews (23)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds