Inloggen

Datastrategieën in e-commerce

Hoe bepaal je jouw datastrategie? Welke stappen zet je, wanneer weet je welke data je nodig hebt? Dat leer je in deze e-learning!

Start met leren
7.3/10
Bekijk de reviews (3)

Elke e-commerce organisatie wil groeien, of het nu gaat om het vergroten van de omzet, meer klanten of verbeterde naamsbekendheid. Data is hierin een onmisbaar ingrediënt. Veel organisaties willen dan ook ‘iets met deze data’. Zo’n 79% van de organisaties is zich ervan bewust dat acties met data nodig zijn om een concurrerende positie te behouden (bron: Accenture). Maar hoewel veel organisaties allerlei data verzamelen, weten ze vaak nog niet op basis van welke data ze het beste beslissingen kunnen nemen of sturing kunnen geven aan de organisatie. Een datastrategie is daarvoor de oplossing. Maar hoe bepaal je jouw datastrategie? Welke stappen zet je, wanneer weet je welke data je nodig hebt? En welke acties zet je in om de data te gebruiken in de praktijk?

In deze e-learning leer je van experts Merlin de Graaf (co-founder) en Paul Bakker (consultant) van BLOOM. Samen met Fabian van Luyn (senior consultant bij BLOOM) en Martin Kroon (ex eBay, Booking.com, OLX Group, momenteel docent e-Commerce bij Windesheim) hebben zij deze e-learning tot stand gebracht. BLOOM is een consultancy bureau dat gespecialiseerd is in het formuleren van digitale groeistrategieën voor organisaties over de hele wereld. Zij leren je hoe je data gebruikt om sturing te geven aan jouw organisatie.

Je leert:

  • welke data je nodig hebt om de KPI’s, oftewel metrics, voor jouw organisatie te meten;
  • hoe data ontsloten kunnen worden vanuit verschillende bronnen;
  • wat het nut is van alle data op één centrale plek, oftewel een centraal data warehouse;
  • hoe je data op deze centrale plek structureert;
  • welke datatoepassingen de organisatie ondersteunen;
  • hoe je zelf aan de slag gaat met een datastrategie voor jouw organisatie.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je doormiddel van data een strategie kan formuleren en kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Meer informatie over de kosten klik hier

Reviews

8

13 September 2022 - Thomas , Amersfoort
5

01 July 2021 - Wendy , Venhorst
9

10 May 2021 - Hugo , Ridderkerk
Meer reviews (1)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds