In deze e-learning leer je wat digitale toegankelijkheid is en ontdek je enkele basisstappen om met digitale toegankelijkheid aan de slag te gaan, zodat je het aantal bestellingen, de omzet en andere conversies van je website kunt verhogen.
Niet iedereen gebruikt internet op dezelfde manier. Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen goed gebruik kunnen maken van jouw website, hoe ze eenvoudig een product of dienst kunnen bestellen, of hoe ze zo snel mogelijk de informatie kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn?
Deze e-learning gaat over digitale toegankelijkheid. Je leert wat digitale toegankelijkheid is, hoe je je eigen website op digitale toegankelijkheid kunt checken en verbeterpunten kunt signaleren, en hoe je met enkele praktische handvatten aan de slag kunt gaan.
Je website voor iedereen toegankelijk
Tegenwoordig doen veel mensen een groot deel van hun aankopen online. Even snel de boodschappen bestellen via internet is immers zo gedaan. Althans, voor de meeste mensen dan. Lang niet iedereen heeft namelijk de mogelijkheid om gemakkelijk iets online te bestellen.
Miljoenen Nederlanders kunnen niet vanzelfsprekend gebruikmaken van websites of webshops. Bijvoorbeeld omdat ze slechtziend, blind of kleurenblind zijn, omdat ze door ouderdom moeite hebben met horen en/of lezen, of omdat ze geen muis kunnen bedienen. Voor hen is een digitaal toegankelijke website van essentieel belang.
Toch zijn er op veel websites nog te veel hindernissen voor deze mensen om een aankoop te kunnen doen of om een andere actie uit te voeren. Dit is niet alleen vervelend voor de consument, maar ook voor jou als ondernemer zelf, want je kunt hierdoor veel omzet mislopen.
Voor wie?
Deze e-learning is interessant voor alle ondernemers die hun bestaande website toegankelijker willen maken of een nieuwe website willen (laten) ontwikkelen die toegankelijk is. De kennis uit deze e-learning kunnen ondernemers gebruiken om hun wensen op het gebied van digitale toegankelijkheid af te stemmen met hun webbouwer.
Je leert:
- wat digitale toegankelijkheid is en voor wie een toegankelijke website van belang is;
- wat de kansen van een digitaal toegankelijke website zijn;
- wat een website digitaal toegankelijk maakt;
- hoe je de digitale toegankelijkheid van een website checkt en op basis daarvan verbeterpunten signaleert;
- hoe je een website aan de hand van enkele praktische tips (op het gebied van content en design) digitaal toegankelijk(er) maakt.
In elk hoofdstuk kom je een praktijkcase tegen. Deze scenario’s zullen je helpen om wat je leert praktisch te kunnen toepassen.
Aan de slag met digitale toegankelijkheid
Start direct met leren en laat je met behulp van deze e-learning bijspijkeren op het gebied van digitale toegankelijkheid. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!