Inloggen

E-fulfilment voor food

In deze e-learning focussen we op e-fulfilment en de last mile voor online boodschappen. Je leert hoe de logistieke grondvorm eruitziet van de meest voorkomende serviceconcepten: next day delivery, same day delivery en flitsbezorging.

Start met leren
7/10
Bekijk de reviews (1)

Steeds meer consumenten doen online hun boodschappen. Deze ontwikkeling was al gaande en de coronajaren hebben daarin nog eens een versnelling gebracht.

De manier waarop een onderneming in de foodsector de e-fulfilment en de last mile inricht, bepaalt voor een groot deel het succes: leidt de werkwijze tot een product-servicecombinatie waar de klant zo tevreden over is dat hij opnieuw bij jou bestelt?

Voor wie is deze e-learning?

In deze e-learning draait het om food e-commerce, ook wel online groceries of online boodschappen genoemd. Deze e-learning is interessant voor zowel e-commercemanagers, business developers en logistiek managers van ondernemingen in de foodsector die (ook) online verkopen, als voor business developers van logistieke dienstverleners die overwegen zich op de markt voor food fulfilment te begeven.

Je leert:

  • wat food e-commerce is en hoe groot de online boodschappenmarkt is;
  • wat een logistieke grondvorm is en hoe deze inzicht kan geven in verbeterpunten voor je e-fulfilment en last mile;
  • hoe de logistieke grondvorm van een traditionele foodretailer verschilt van een retailer die (ook) online food verkoopt en waarom die verschillen er zijn;
  • wat de meest voorkomende serviceconcepten in de food e-commerce zijn: next day delivery, same day delivery en instant delivery (flitsbezorging);
  • welke impact ieder serviceconcept heeft op de inrichting van het logistieke proces en de grondvorm;
  • welke keuzes over de logistieke inrichting je kunt maken per serviceconcept.

Met deze kennis kun je aan het eind van deze e-learning voor je eigen organisatie de logistieke grondvorm en inrichting in kaart te brengen, zodat je die kunt scannen op groei- of verbeterkansen.

Aan de slag met e-fulfilment voor food

Start direct met leren en laat je met behulp van deze e-learning bijspijkeren op het gebied van e-fulfilment voor food. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

7

Zit goed in elkaar. Nodigt uit om verder te lezen

30 January 2023 - Koos , Katwijk

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds