Inloggen

Psychologie van Conversie

Ben je op zoek naar manieren om het online shopgedrag van je klanten positief te beïnvloeden? In deze e-learning leer je hoe je bewust het onbewuste brein, dat voor 95% verantwoordelijk is voor jouw conversiedoelstellingen, kunt beïnvloeden.

Start direct met deze e-learning!
Psychologie van Conversie

Ben je op zoek naar manieren om het online shopgedrag van je klanten positief te beïnvloeden? Om zo je conversie te kunnen verbeteren? In de e-learning Psychologie van Conversie leer je hoe je bewust het onbewuste brein, dat voor 95% verantwoordelijk is voor jouw conversiedoelstellingen, kunt beïnvloeden. Hoe overtuig je bezoekers en verleid je ze tot het gewenste gedrag, zoals een aankoop? Je kruipt in de huid van je klant aan de hand van persona’s, maakt kennis met de wereldberoemde verleidingsprincipes van Cialdini, en leert hoe je op basis van Fogg’s gedragsmodel je conversie kunt verhogen.

Neuromarketing en gedragspsychologie

Steeds vaker worden inzichten uit neuromarketingonderzoeken toegepast om webshops te optimaliseren. En dat is verstandig, want 95% van de consumentenbeslissingen worden onbewust genomen. Kennis van het brein en gedragspsychologie is dus essentieel wanneer je je webshop wil optimaliseren. Er zijn diverse methoden, theorieën en modellen bedacht. In de e-learning komen de belangrijkste aan bod, waaronder:

  • De MBTI-methode om bezoekerstypen te onderscheiden;
  • Het ‘Don’t make me think’-principe van Steve Krug om je bezoeker niet onnodig te laten nadenken bij het uitvoeren van hun taak;
  • De zeven wereldberoemde verleidingsprincipes van dr. Robert Cialdini
  • Dé formule voor (online) gedragsbeïnvloeding: B=(MAT)+rU

Martin van Kranenburg, een van Nederlands grootste conversiespecialisten, neemt je mee in de wereld van de psychologie van conversie en gebruikt voorbeelden uit zijn dagelijkse werkpraktijk om je te helpen. Aan het einde van de e-learning ben je er klaar voor om in de huid van je klant te kruipen en je webshop zo aan te passen dat je de consument overtuigd van een aankoop.

Naar Mijn e-Academy >

Webinar: De psychologie van copy voor conversie

Tekst is met 28% de belangrijkste factor voor conversie. Twee keer belangrijker dan design! Martin van Kranenburg, de best beoordeelde spreker op de Webwinkel Vakdagen 2020 gaf tijdens de summer edition van de Webwinkel Vakdagen een presentatie over ‘de psychologie van copy voor conversie’’. Bekijk hier zijn presentatie!

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds