Inloggen

Omnichannel Retail

Met een customer journey die omnichannel is ingericht kun jij de klant een optimale koopervaring en service bieden. Leer hoe je de eerste stappen kunt zetten.

Start direct met deze e-learning!
7.8/10
Bekijk de reviews (6)

Een artikel online bestellen en ophalen in de winkel? Loyalty-punten inwisselen in de webapp die gespaard zijn in de winkel? Een promotie aangepast op je voorgaande aankopen? Dit is allemaal mogelijk met een customer journey die omnichannel is ingericht. De verkoopkanalen bij deze customer journey sluiten namelijk allemaal naadloos op elkaar aan. Juist in een tijd waar de concurrentie tussen retailers groot is, klanten hoge verwachtingen hebben en technologie een centrale rol speelt, is een soepele koopervaring belangrijker dan ooit. Omnichannel is daarom noodzakelijk. Maar wat is een customer journey die omnichannel is ingericht? Wat is ervoor nodig en hoe richt je hem in bij jouw retailorganisatie? Deze e-learning helpt je daarmee.

Altijd en overal verkopen

De consument van vandaag maakt van veel verschillende kanalen gebruik. Dit biedt bedrijven de kans om via al die kanalen te verkopen aan verschillende doelgroepen en op verschillende momenten. Het is daarbij wel belangrijk dat deze kanalen goed op elkaar afgestemd zijn voor een soepele koopervaring. Een goede omnichannel ervaring doe je niet simpelweg door het aan elkaar knopen van IT-systemen, maar daar komt veel meer bij kijken.

Je hebt misschien al genoeg goede ideeën over de optimale klantreis binnen jouw bedrijf, maar nog niet voldoende inzicht in hoe dit te realiseren. In de e-learning over omnichannel retailen delen experts Axel Groothuis en André Damsteegt van Magnus hun kennis en expertise over:

  • wat omnichannel is;
  • wat de toegevoegde waarde van omnichannel is;
  • welke omnichannel-concepten je kunt toepassen in de customer journey;
  • welke ict-architectuur nodig is om een omnichannel customer journey te realiseren;
  • welke ontwerpprincipes leidend zijn bij het inrichten van de ict-architectuur;
  • hoe je de eerste stappen kunt zetten naar een omnichannel koopervaring.

Dus is jouw retailorganisatie nog niet (voldoende) omnichannel en wil jij dit gaan aanpakken? Of wil je weten waarom het ook voor jouw bedrijf belangrijk is om de omslag te maken? De e-learning Omnichannel Retail is beschikbaar via Mijn e-Academy, duurt slechts een uur en je kunt in je eigen tempo aan de slag. Aan het einde van de e-learning kun je je kennis toetsen en een persoonlijk certificaat behalen!

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

8

goede Omnichannel Retail e-learning

Deze e-learning geeft goed inzicht in wat Omnichannel kan betekenen voor grotere / mid-tier Retailers. Zeker door COVID19, is Omnichannel ook belangrijker geworden voor kleinere MKB ondernemers. Voor deze groep, gaat deze e-learning wellicht iets te ver (bv architectuur onderwerp). Maar de geinteresseerde omnichannel MKB ondernemer kan zeker ook goede tips uit deze e-learning oppakken.

20 October 2021 - Peter , Amsterdam
9

Leerzame e-learning

De e-learning is een combinatie van geschreven tekst, filmpjes en oefeningen met leerzame inhoud en praktisch toepasbaar!

18 October 2021 - Mirjam , Culemborg
8

Leuke e-learning!

Leerzaam, duidelijk en verrassend!

23 March 2021 - Rebel , Haarlem
6

In deze Corona tijd wel interessant

Best interessante cursus, maar ook lastig.
Heel veel antwoorden lijken op elkaar en daarom is het moeilijk om uiteindelijk een voldoende te halen bij de toets.
In de Corona tijd worden veel van de mogelijkheden toegepast waardoor de cursus interessant is.
Helaas werd er ook een vraag fout gerekend terwijl deze goed was beantwoord waardoor ik het certificaat niet heb gehaald.

06 March 2021 - Monique , Wassenaar
10

Beoordeling Omnichannel

Duidelijke uitleg, en heel veel meer geleerd hoe kopen op internet werkt, ik vond het daarom zeer interessant en ben zeker veel wijzer geworden!

27 February 2021 - SamanthavanLeeuwen , LEIDSCHENDAM
6

Mijn review

Cursus is niet echt voor reisadviseurs. Meer voor echte ondernemers of beleidsbepalers bij bedrijven. Maar de rode draad is best interessant. Kon overigens nergens een eindtoets vinden....

30 January 2021 - Frank , Amsterdam
Meer reviews (4)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds