Inloggen

Meten is weten

In deze e-learning laat Sander Admiraal, Manager Online Marketing bij GardenConnect je zien waar je de belangrijkste data kunt vinden en welke conclusies je daaruit kunt trekken. Als jij eenmaal ziet hoeveel interessante informatie er tot je beschikking staat, is het nog maar een kleine stap om het voor je eigen bedrijf ook te gaan gebruiken.

Start met leren
8/10
Bekijk de reviews (1)

Steeds meer lokale ondernemers zijn ook online actief. Bijvoorbeeld via een account op sociale media, via e-mailmarketing of via een online verkoopkanaal. Of alle drie. Een kenmerk van online activiteiten is dat je goed kunt meten wat het effect is van een kanaal of campagne. De eerste stappen leer je in deze e-learning. Zo bepaal je – gebaseerd op data van je eigen website – wat de meest kansrijke (verbeter)punten in je online communicatie en / of verkoop zijn.

Voor wie is deze e-learning?

Deze e-learning is gemaakt voor MKB-retailers die naast een fysieke winkel ook een online verkoopkanaal hebben en die – gebaseerd op data van hun eigen website – willen weten wat de meest kansrijke verbeterpunten zijn in hun online verkoopkanaal c.q. in hun online communicatie.

Je leert:

  • Google Analytics te koppelen aan je website / webshop, op zo’n manier dat dit jou informatie over de effectiviteit van je website en je marketingkanalen biedt;
  • met een eenvoudig stappenplan het gedrag van de bezoekers op jouw website inzichtelijk maken, gekoppeld aan de fasen van de aankoopfunnel. Hiermee kan je een overwogen keuze maken voor verbeteracties;
  • met een eenvoudig stappenplan beoordelen hoe effectief een bepaald marketingkanaal is (in termen van bereik en in termen van omzet / marge). Hiermee kan je afwegen of de investering (uren/geld) in een kanaal rendabel is.

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

8

De voorbeelden en stap voor stap instructies zijn erg duidelijk en zo is de cursus makkelijk te volgen. Wel wordt er aan het begin verteld dat er op het eind van de cursus een toets is, maar die wordt niet gegeven.

16 September 2023 - Milou , Eindhoven

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds