Inloggen

Performance-based Marketing

Beslis op basis van feiten wat de meest effectieve kanalenmix is met deze e-learning over performance-based marketing.

Naar de e-learning
8.2/10
Bekijk de reviews (5)

Er staan veel digitale kanalen tot de beschikking van online marketeers waarmee zij klanten kunnen bereiken. Zo heb je onder andere SEO, SEA, advertising, social media en e-mailmarketing. Veel webshops ontvangen hun verkeer vanuit meer dan tweehonderd bronnen. Het is dan ook niet vreemd dat het lastig is om te bepalen wat de ideale kanalenmix voor jouw webshop is. Met performance-based marketing neem je beslissingen over de kanalenmix op basis van feiten en cijfers. Experts Schelte Meinsma, CEO bij DBK|Masters in Online Business, en Froucke Strijker, online business consultant bij datzelfde bedrijf, nemen je mee in best practices en veelvoorkomende valkuilen.

Je leert:

  • welke online kanalen er zijn waarmee je je doelgroep kunt bereiken;
  • hoe je data gebruikt om de voor- en nadelen van deze kanalen voor je webshop te bepalen;
  • hoe je deze inschattingen gebruikt om te bepalen in welke kanalen je wilt investeren;
  • hoe je de omgekeerde ROI gebruikt om je marketinginvesteringen te toetsen op haalbaarheid.

Welke kanalen zijn er en welke kies je?

De e-learning bestaat uit twee onderdelen. Allereerst leer je meer over met welke kanalen je verkeer genereert en welke eigenschappen deze kanalen hebben. Waarmee kun jij je doelgroep bereiken? Wat zijn de voor- en nadelen van de kanalen? Vervolgens ga je kijken naar hoe je deze eigenschappen kunt gebruiken om de beste marketingstrategie te bepalen voor jouw webshop. Want hoe bepaal je in welke kanalen je wil investeren? Aan het einde van de e-learning kun je een onderbouwde keuze maken om zo de effectiviteit en de efficiëntie van je digitale marketingkanalen te verbeteren.

Online en in je eigen tempo leren

De e-learning Performance-based Marketing duurt 45 minuten en bevat veel interactieve elementen. Door allerlei vragen, oefeningen en cases word je zelf tot nadenken aangezet over onder andere je kanalen en je investeringen. Na de cursus volgt een toets en als deze (eventueel na één herkansing) succesvol is afgerond, krijg je een certificaat op naam in je persoonlijke profiel in Mijn e-Academy.

Wil je samen met je collega’s werken aan de optimale kanalenmix? Je kunt je team ook collectief aanmelden. Bekijk op deze pagina hoe dat in zijn werk gaat.

Enthousiast geworden?

Aan de slag

Wil jij leren hoe je Performance-based marketing kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Deze e-learning is ook in het Engels beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Reviews

8

Goede voorbereiding voor mijn tentamen

04 February 2022 - Miranda , Hoogeveen
7

dit is een goede eerste kennismaking waarin heel kort de meeste facetten binnen ecommerce op hoofdlijnen besproken worden.

30 March 2021 - José , Den Haag
10

Zeer leerrijk en goed uitgelegd ! Gaat zeer vlot :)

09 March 2021 - Julie , Vilvoorde
8

Interessant en goede basis om mee te starten. Tevens mooie aansprekende uitgewerkte voorbeelden.

27 January 2021 - Arjen Jan van der Zee , Amsterdam
8

Zeer deskundige uitleg met goede, uit het leven gegrepen, voorbeelden. Als "leerling" krijg je echt de kans om je opgedane kennis te testen en zo meteen in de praktijk om te zetten. Een aanrader voor iedereen die zijn inspanningen wil optimaliseren.

20 October 2020 - Christoph , Hamme
Meer reviews (3)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds