Inloggen

Content voor SEO

Heb je de basisbeginselen van SEO onder de knie en het fundament voor een gebruiksvriendelijke webshop gelegd? Dan ben je er klaar voor om vervolgstappen te zetten en SEO naar een hoger niveau te tillen. In deze e-learning verdiep je jouw kennis over het content-gedeelte van SEO.

Start met leren
10/10
Bekijk de reviews (1)

Bij content voor SEO draait het erom dat je aansluiting vindt bij de zoekintentie van jouw doelgroep. Je webpagina’s moeten waardevol zijn voor je bezoekers. Daarnaast is het van belang dat Google de content op je webshop begrijpt. Zo help je de zoekmachine om jouw content op de juiste manier te interpreteren en te matchen met een bijpassende zoekopdracht. Maar hoe vind je die aansluiting? En hoe zorg je voor waardevolle en leesbare content? Deze e-learning helpt je de kwaliteit van je content te verbeteren en beter te scoren in de zoekmachine van Google.

We raden je aan om de e-learning SEO eerst te volgen omdat deze e-learning hier op voortborduurt. Of leer nieuwe, geavanceerde SEO-technieken in de e-learning Technische SEO.

Verbeteren van jouw webcontent

Als een gebruiker een zoekopdracht invoert in de zoekmachine, krijgt deze binnen een fractie van een seconde een antwoord op zijn vraag te zien. In de e-learning SEO heb je geleerd dat hieraan drie stappen vooraf gaan, namelijk crawlen, indexeren en rangschikken. Deze stappen zijn erop gericht om zoekmachinegebruikers te voorzien van de beste informatie. Als webshop kun jij daar goed op inspelen met SEO.

Een belangrijk onderdeel daarbij is het verbeteren van jouw webcontent. Hoe relevanter en begrijpelijker de content voor de gebruiker en zoekmachine is, hoe beter Google jouw webpagina’s kan indexeren en kan matchen met een bijpassende zoekopdracht. In deze e-learning krijg je de handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Je leert:

  • hoe je de leesbaarheid van de content optimaliseert met behulp van semantische SEO en structured data;
  • hoe je de relevantie van je webpagina’s vergroot met keyword research en keyword mapping;
  • hoe je de afbeeldingen in jouw webshop optimaliseert;
  • hoe je kansen ontdekt voor video-onderwerpen en hoe je video’s optimaliseert voor de zoekmachine.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je SEO content kan schrijven en kun toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Meer informatie over de kosten klik hier

 

Reviews

10

18 July 2022 - Lisette , Dieren

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds