Inloggen

Technische SEO

Heb je de basisbeginselen van SEO onder de knie en het fundament voor een gebruiksvriendelijke webshop gelegd? Dan ben je er klaar voor om vervolgstappen te zetten en SEO naar een hoger niveau te tillen. In deze e-learning verdiep je jouw kennis over het vak en leer je nieuwe, geavanceerde SEO-technieken waarmee je de positie van jouw webshop in de zoekmachine van Google verder verbetert.

Start met leren
7.5/10
Bekijk de reviews (4)

De SEO-technieken die toegepast kunnen worden lopen uiteen, maar een belangrijk onderdeel is het optimaliseren van jouw website voor crawlen en indexeren. In deze e-learning ga je daarmee aan de slag, zodat je in staat bent om nog meer bezoekers uit de organische zoekresultaten te verkrijgen en het rendement uit je SEO te verhogen.

We raden je aan om de e-learning SEO eerst te volgen omdat deze e-learning hier op voortborduurt. Of verdiep jouw kennis over het content-gedeelte van SEO in de e-learning Content voor SEO.

Technische issues opsporen

Als een gebruiker een zoekopdracht invoert in de zoekmachine, krijgt hij binnen een fractie van een seconde een antwoord op zijn vraag te zien. In de e-learning SEO heb je geleerd dat hier drie stappen aan vooraf gaan: crawlen, indexeren en rangschikken. Om het crawl- en indexeringsproces in het voordeel van jouw organisatie te sturen en een hogere positie in de zoekmachine te verkrijgen, moet in de eerste plaats de techniek van je webshop op orde zijn. En daar gaat deze e-learning over.

In deze e-learning leer je de technische issues van jouw webshop op te sporen en daarbij de juiste oplossingen te kiezen. Je krijgt handige tips die je direct in je webshop kunt toepassen. Met als resultaat dat de belangrijke webpagina’s beter vindbaar zijn voor de zoekmachine van Google én de gebruiker.

Je leert:

  • tegen welke technische problemen de Googlebot kan aanlopen tijdens het crawl- en indexeringsproces en waarom het belangrijk is om deze te optimaliseren;
  • hoe je de crawl- en indexproblemen kunt oplossen;
  • een quickscan uit te voeren voor jouw webshop en daarbij de technische problemen te achterhalen en bijpassende verbeteracties op te stellen.
We laten je in de e-learning oefenen met een praktijkcase zodat je de theorie direct kunt toepassen.

Aan de slag met technische SEO

Start direct met leren en laat je met behulp van deze e-learning bijspijkeren op het gebied van technische SEO. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

10

23 October 2023 - David , Utrecht
3

24 October 2022 - Roel , Arnhem
9

08 December 2021 - Joop , Apeldoorn
8

19 November 2021 - Richard , Groningen
Meer reviews (2)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds