Inloggen

Technische SEO

Heb je de basisbeginselen van SEO onder de knie en het fundament voor een gebruiksvriendelijke webshop gelegd? Dan ben je er klaar voor om vervolgstappen te zetten en SEO naar een hoger niveau te tillen. In deze e-learning verdiep je jouw kennis over het vak en leer je nieuwe, geavanceerde SEO-technieken waarmee je de positie van jouw webshop in de zoekmachine van Google verder verbetert.

Start met leren
6.7/10
Bekijk de reviews (3)

De SEO-technieken die toegepast kunnen worden lopen uiteen, maar een belangrijk onderdeel is het optimaliseren van jouw website voor crawlen en indexeren. In deze e-learning ga je daarmee aan de slag, zodat je in staat bent om nog meer bezoekers uit de organische zoekresultaten te verkrijgen en het rendement uit je SEO te verhogen.

We raden je aan om de e-learning SEO eerst te volgen omdat deze e-learning hier op voortborduurt. Of verdiep jouw kennis over het content-gedeelte van SEO in de e-learning Content voor SEO.

Technische issues opsporen

Als een gebruiker een zoekopdracht invoert in de zoekmachine, krijgt hij binnen een fractie van een seconde een antwoord op zijn vraag te zien. In de e-learning SEO heb je geleerd dat hier drie stappen aan vooraf gaan: crawlen, indexeren en rangschikken. Om het crawl- en indexeringsproces in het voordeel van jouw organisatie te sturen en een hogere positie in de zoekmachine te verkrijgen, moet in de eerste plaats de techniek van je webshop op orde zijn. En daar gaat deze e-learning over.

In deze e-learning leer je de technische issues van jouw webshop op te sporen en daarbij de juiste oplossingen te kiezen. Je krijgt handige tips die je direct in je webshop kunt toepassen. Met als resultaat dat de belangrijke webpagina’s beter vindbaar zijn voor de zoekmachine van Google én de gebruiker.

Je leert:

  • tegen welke technische problemen de Googlebot kan aanlopen tijdens het crawl- en indexeringsproces en waarom het belangrijk is om deze te optimaliseren;
  • hoe je de crawl- en indexproblemen kunt oplossen;
  • een quickscan uit te voeren voor jouw webshop en daarbij de technische problemen te achterhalen en bijpassende verbeteracties op te stellen.
We laten je in de e-learning oefenen met een praktijkcase zodat je de theorie direct kunt toepassen.

Aan de slag met technische SEO

Start direct met leren en laat je met behulp van deze e-learning bijspijkeren op het gebied van technische SEO. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

3

Leuke opzet, antwoorden kloppen niet altijd met de praktijk

Leuke opzet, antwoorden kloppen niet altijd met de praktijk

24 October 2022 - Roel , Arnhem
9

Boven verwachting

Ik wist niet wat ik moest verwachten en heb zelf een behoorlijke achtergrond met deze materie. Na het openen en ook zag dat Adwise zich er mee bemoeit had, kan ik zeggen dat het heel erg de moeite waard is om het te volgen, ook als je een mindere achtergrond op websitegebied hebt. Het leert veel hoe je ook op een andere moet kijken.

08 December 2021 - Joop , Apeldoorn
8

De basics

Goede uiteenzetting van van de basics. Controle vragen lieten wel iets ter interpretatie over.

19 November 2021 - Richard , Groningen
Meer reviews (1)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds