Inloggen

Duurzame bezorging

Wil jij aan de slag met de verduurzaming van je webshop? Dan wil je weten aan welke knoppen je kunt draaien én welke invloed je daarmee hebt. Deze e-learning focust op het deelgebied ‘bezorging’.

Start met leren
8/10
Bekijk de reviews (1)

Voor steeds meer consumenten is duurzaamheid een keuzecriterium als ze online shoppen. Hierin ligt een mogelijkheid om je als webshop te onderscheiden. Deze e-learning focust op duurzame bezorging: hoe kunnen webshops samen met consumenten en vervoerders de impact van hun logistiek – denk onder meer aan CO2-uitstoot en opstoppingen door bestelbusjes – verkleinen?

Je leert hoe je de last mile voor je pakketten kunt verduurzamen. Dit vergt vaak bewustwording én acties dwars door de onderneming heen. Daarom is deze e-learning interessant voor zowel e-commercemanagers als business developers, fulfilmentmanagers, logistiek managers en transportmanagers van kleine tot middelgrote e-commercebedrijven die producten verkopen met een focus op b2c.

Je leert:

  • hoe de milieu-impact van de verschillende bedrijfsactiviteiten van e-commerce (denk aan gebouwen, verpakkingen, logistiek en energieverbruik) zich tot elkaar verhouden, zodat je de mogelijkheden die je als webshop hebt om te verduurzamen goed kunt beoordelen;
  • wat duurzamere bezorgopties zijn en waarom;
  • hoe je je klanten kunt stimuleren om duurzamere bezorgopties te kiezen;
  • hoe je een plan maakt om de CO2-uitstoot van de bezorging elk jaar verder te verlagen.

Start de e-learning Duurzame bezorging

Start direct met leren en laat je met behulp van deze gratis e-learning bijspijkeren op het gebied van duurzame bezorging. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

8

Goed uitgelegd en opgebouwd. Enige puntje dat miste was een doorrekening van de impact van alle e-mails en online handelingen. In de toets had ik een vraag goed, die toch fout werd gerekend. Gelukkig had ik m in 1 keer gehaald, maar een ruime 8 is toch leuker dan een ruime 7 ;-)

03 November 2022 - Marjan , Amersfoort

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds