Inloggen

Internationale logistiek voor e-commerce

Je gaat cross-border verkopen. Hoe richt je nu je logistieke processen in? En met welke wetgeving krijg je te maken? Daarover gaat deze e-learning.

Start met leren
8/10
Bekijk de reviews (2)

De manier waarop je de internationale logistieke processen inricht voor jouw e-commerce-organisatie is geen ‘one size fits all’-oplossing. De keuzes die je maakt, moeten passen bij je doel en strategie én bij de leveringsvoorkeuren van je doelgroep in het land waarin je online producten verkoopt.

Nu sta je voor de uitdaging om je logistieke processen in te richten: waar leg je je voorraden neer en hoe zorg je dat de online bestellingen naar je klanten over de grens komen? Met welke wetgeving krijg je dan te maken, bijvoorbeeld rondom de btw? Daarover gaat deze e-learning.

Deze e-learning gaat door waar de e-learning Cross-border e-commerce ophoudt. Je weet dus al hoe je bedrijfsstrategie een belangrijke basis vormt voor keuzes en je weet al naar welk(e) land(en) je wilt gaan verkopen.

Internationaal groeien

Ben jij belast met het regelen van de logistiek binnen jouw e-commercebedrijf in de b2c-sector en willen jullie internationaal gaan groeien? Dan sta je voor de uitdaging om vanuit de bedrijfsstrategie keuzes te maken rondom het inrichten van je voorraadopslag en het vervoer van je producten naar je klanten over de grens. Deze e-learning helpt je daarbij.

Je leert:

  • waarom het belangrijk is om je keuzes over internationale logistiek af te stemmen op de leveringsvoorkeuren van je klanten en hoe je dat kunt doen;
  • welke opties er op hoofdlijnen zijn voor het inrichten van je voorraadopslag en van je verzend- en retourstrategie;
  • hoe je een keuze kunt maken voor een e-fulfillment partner over de grens;
  • hoe je een keuze kunt maken voor een (of meer) vervoerder(s), zodat je concurrerend kunt leveren over de grens;
  • wat de financiële consequenties (in- en uitvoerrechten en btw) zijn van de keuze om buiten en binnen de EU te gaan verkopen.

In elk hoofdstuk kom je een praktijkcase tegen. Deze scenario’s zullen je helpen om wat je leert praktisch te kunnen toepassen.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je internationale logistiek kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Reviews

8

Het behaalde certificaat komt aardig overeen met een regulier diploma van een onderwijsinstelling. Verder is de indeling naar tevredenheid. Daarnaast zou het wenselijk zijn als het certificaat verbonden is aan een certificaat - nummer.

06 August 2022 - James , Den Haag
8

Goed opgezet, duidelijke uitleg

26 June 2022 - Michael , Gouda

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds