Inloggen

Introductie in e-Supply Chain Management

In deze e-learning maak je kennis met de basisconcepten van supply chain management en verschillende schakels en disciplines in de e-commerceketen.

Start met leren

Het logistieke proces achter de webshop heeft een grote impact op hoe klanten een winkelervaring bij jou beleven. Anders gezegd: een optimale customer experience hangt nauw samen met hoe elke stap in de logistieke keten (supply chain) is georganiseerd. Het is dus essentieel om dit goed te managen, omdat het veel invloed heeft op de prestaties van je webshop.

Maak kennis met de wereld van e-supply chain management

Om de supply chain goed te kunnen managen, is een eerste voorwaarde dat je een overzicht hebt van alle mogelijke schakels, stromen en disciplines in de e-commerce supply chain. Dat is precies waar deze e-learning over gaat. Met deze e-learning maak je snel en effectief kennis met de wereld van e-supply chain management.

De supply chain heeft direct invloed op de winkelervaring van je klanten, in de breedste zin van het woord. Een goed overzicht van de supply chain is daardoor relevant voor elke medewerker van een webshop: zowel marketeers, servicemedewerkers, salesmedewerkers als logistiek medewerkers. Kennis van de supply chain helpt je om bedrijfsprocessen en de beleving van je klanten te verbeteren.

Deze introductiemodule is interessant voor zowel logistieke medewerkers, medewerkers die dagelijks contact hebben met de klant, marketeers als het e-commerceteam. De supply chain raakt namelijk alle delen van je organisatie.

Je leert:

  • wat een (e-)supply chain is;
  • wat e-supply chain management is;
  • waarom het belangrijk is om de e-supply chain goed te managen;
  • hoe je de e-commerce supply chain kunt managen via de vier deeldisciplines: e-procurement, e-fulfilment, last mile en retourmanagement.

Na afloop van deze e-learning kun je een basisschets maken van je eigen supply chain en weet je welke vervolgstappen gezet kunnen worden om met de e-commerce supply chain aan de slag te gaan. Je oefent in de e-learning met een praktijkcase, zodat je direct kunt toepassen wat je leert.

Aan de slag met Supply Chain Management

Start direct met leren en laat je met behulp van deze e-learning bijspijkeren op het gebied van supply chain management. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Deze e-learning is ook in het Engels beschikbaar.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds