Inloggen

Marketplaces

Marketplaces kennen een groeiende populariteit onder consumenten. Welk deel van je productaanbod leent zich hiervoor? En hoe zorg je dat jouw aanbod opvalt tussen dat van de vele andere aanbieders? In onze e-learning zetten we het voor je op een rij!

Start direct met leren
8.3/10
Bekijk de reviews (10)

De afgelopen jaren heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden in het online koopgedrag van consumenten. Steeds vaker worden producten gekocht via marketplaces: online platformen waar verkopers hun producten aanbieden. Bekende voorbeelden hiervan zijn bol.com en Amazon. Ook voor jou als retailer of brand bieden marketplaces commerciële mogelijkheden. Bijvoorbeeld als extra kanaal in jouw distributiemix, of als springplank naar internationale expansie. Hoe kun je hier nu het beste mee omgaan?

Het starten op een marketplace is één ding, het succesvol verkopen op marketplaces een tweede. Welk deel van je productaanbod leent zich hiervoor? En hoe zorg je dat jouw aanbod opvalt temidden dat van de vele andere aanbieders? Met andere woorden: hoe zorg jij, als e-commerce manager, voor een vliegende start op marketplaces? De experts Emile Valkestijn (CCO bij 10XCREW) en Jorrit Steinz (CEO en Founder van ChannelEngine.com) gaan je in deze e-learning hierbij helpen.

Je leert:

  • welke doelen je binnen jouw organisatie kunt nastreven in relatie tot marketplaces;
  • hoe je marketplaces selecteert die passen bij deze doelstellingen;
  • welke logistieke mogelijkheden jouw organisatie heeft om producten naar de eindklant te sturen;
  • hoe je een P&L-analyse uitvoert om te bepalen welke producten uit het productaanbod geschikt zijn om te gaan verkopen via marketplaces;
  • welke data en content nodig zijn en welke tools jou daarbij kunnen helpen;
  • hoe je datagedreven gaat optimaliseren om meer traffic te genereren en een hogere conversie te realiseren.

In deze e-learning Marketplaces krijg je in een uurtje antwoord op alle basisvragen. Ook ontvang je een stappenplan aangereikt dat je helpt bij het bepalen van je doel tot technische integratie en vindbaarheid. Je kunt in je eigen tempo aan de slag en een persoonlijk certificaat ontvangen.

Naar Mijn e-Academy >

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Reviews

10

Heel duidelijk en helder

01 July 2021 - Nancy , Brussel
7

De e-learning was een duidelijk verhaal, dat ook voor (beginnende) studenten goed te volgen is. De vragen in de toets vond ik (te) specialistisch, waardoor het geen reele weergave is van de kennis uit de e-learning.

24 June 2021 - Esther , Amsterdam
7

Heel veel geleerd over marketplaces. De lessen zijn heel praktisch. De vragen in de toets zijn wel een aandachtspunt. Ik had echt het idee dat er meerdere antwoorden mogelijk waren. Ook waren er een paar vragen die ik niet kon beantwoorden door alleen de les te volgen.

17 March 2021 - Daan , Utrecht
7

Goede introductie learning voor mijn werk

13 December 2020 - kirsten , Eindhoven
8

Duidelijke informatie en vriendelijk gepresenteerd. Aanrader!

03 December 2020 - Lisanne , Hoevelaken
9

Deze e-learning geeft op een gestructureerde, interactieve manier de basis voor marktplaatsen. In een klein uurtje snap je het breder gedragen concept, wat door middel van theorie, praktijkvoorbeelden en video's wordt uitgelegd.

06 November 2020 - Mirthe , Nijmegen
10

Alle basics komen aanbod op een heldere en interactieve manier waardoor het interessant is om de helemaal (klein uurtje) door te nemen.

16 October 2020 - Peter , Haarlem
10

Makkelijk te begrijpen en goede voorbeelden. Ook leuk om het bij een voorbeeld als Dutzy toe te passen.

15 October 2020 - Iris , Ochten
9

Goed gestructureerd opgebouwd met een goede mix van theorie in tekst en video van de experts.

14 October 2020 - John , Tilburg
6

Ik vond het een leerzame cursus. Mis soms wat meer diepgang. Ik vond de vragen van de eindtoets onduidelijk en zaten in mijn ogen wat fouten in. Wel heel goed dat dit thema steeds serieuzer wordt opgepakt.

12 October 2020 - Jeroen , Amsterdam
Meer reviews (8)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds