Inloggen

Influencer Marketing

Wat is een influencermarketingcampagne? En hoe stel je een campagne op die bijdraagt aan je brand of sales? Dat leer je in deze e-learning.

Start met leren
8.6/10
Bekijk de reviews (5)

Influencermarketing is ontstaan uit de oudste vorm van marketing: mond-tot-mondreclame. Dit is de meest effectieve én geloofwaardige manier om je doelgroep te bereiken en een relatie op te bouwen. Door de opkomst van social media hebben sommige specialisten en experts een podium gekregen en daarmee hun publiek opgebouwd via kanalen als Instagram, YouTube, LinkedIn of TikTok. Jij kunt deze influencers inzetten om invloed uit te oefenen op het gedrag van jouw doelgroep. Maar hoe pak je dit goed aan? En hoe zorg je ervoor dat jouw influencermarketingcampagnes duidelijke branding- en saleseffecten bereiken?

In deze e-learning leer je van experts John Meulemans (Founder & Strategy Director) en Vivënne Pickkers (Manager of Operations) van Endeavour. Dit is het eerste award-winning influencermarketingbureau van Nederland. Zij geven je de belangrijkste theorieën en praktische handvatten voor een succesvolle influencermarketingstrategie.

De juiste influencer vinden is één, maar minstens zo belangrijk zijn een creatief concept en de strategie achter je langetermijnsamenwerking. Daarnaast is het goed om duidelijke afspraken te maken over het naleven van de Reclamecode Social Media & Influencer marketing. Dat leer je in deze e-learning.

Je leert:

 • waarom influencermarketing essentieel is;
 • welke verschillende type influencers er zijn;
 • hoe belangrijk de match is tussen de influencer en het merk;
 • welke rol klanten en medewerkers kunnen spelen bij influencermarketing;
 • hoe je op basis van het type influencer, de doelgroep en de boodschap keuzes maakt voor je kanalen.
 • hoe je een succesvolle influencermarketingcampagne opzet;
 • waarom het belangrijk is om een influencermarketingcampagne door te ontwikkelen naar een programma en hoe je dit aanpakt;
 • hoe je de resultaten van een influencermarketingcampagne en -programma meet.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je influence marketing kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Reviews

7

De cursus is professioneel opgezet met duidelijke videobeelden. Houdt er echter wel rekening mee dat de opgegeven tijd die de cursus in houdt wel heel erg enthousiast is, je hebt er wel iets langer voor nodig

23 August 2023 - Anjo , Sint Pancras
8

Super interessant en een handige manier om extra dingen te leren!

06 January 2022 - Denise , Roggel
10

De cursus influencer marketing maakt heel duidelijk hoe je het kunt toepassen in je eigen bedrijf.

17 December 2021 - Marsha , Enschede
9

Goed uitgelegd met duidelijke tools.

20 September 2021 - Regina , Winschoten
9

Was erg verrast over de diepgang. Relevante onderwerpen met genoeg theoretische en praktische voorbeelden. Goede visualisaties ondersteund met YouTube filmpjes en graphs Verder is de theorie makkelijk toepasbaar in de praktijk.

16 September 2021 - Sven , Tiel
Meer reviews (3)

Partners

 • Logo Thuiswinkel.org
 • Logo Koninklijke INretail
 • Logo Techniek Nederland
 • Logo Stichting Detailhandelsfonds