Inloggen

Customer journey voor terugkerende klanten

Je hebt je customer journey op orde en nieuwe klanten weten je goed te vinden. Maar hoe maak je van een nieuwe klant een terugkerende klant? In deze e-learning leer je hoe je je klantreis optimaliseert voor klanten die bij je terugkomen en hoe je de relatie met deze klant verder uitdiept.

Start met leren
8.2/10
Bekijk de reviews (5)

Hoe goed ken jij je klanten écht? In deze tijd van Amazon, Netflix en Spotify hebben klanten een sterke behoefte aan herkenning, personalisatie en een individueel aanbod. De klant verwacht ook niet meer anders: alles wordt persoonlijker en op zijn profiel afgestemd. En dat geldt zeker voor de klant die terugkeert voor een vervolgaankoop.

Eerst aan de slag met je customer journey voor nieuwe klanten? Bekijk dan onze e-learning Customer Journey.

De waarde van terugkerende klanten

Veel webshops besteden relatief veel aandacht aan het werven van nieuwe klanten, terwijl er juist veel waarde bij de terugkerende klant te vinden is. Terugkerende klanten kennen jouw proces en zijn daardoor sneller geneigd om een aankoop bij jou te doen. Terugkerende klanten geven daarbij meer uit per bestelling dan nieuwe klanten. En hoe meer aankopen terugkerende klanten doen, hoe groter de kans dat ze hun ervaring delen met familie en vrienden. Ook niet onbelangrijk: terugkerende klanten kosten minder dan de werving van nieuwe klanten. De kosten voor het verwerven van nieuwe klanten kunnen wel vijf keer de maandelijkse gemiddelde omzet per bestaande klant bedragen.

Je leert: 

  • op welke manieren de customer journey van terugkerende klanten verschilt van die van nieuwe klanten;
  • waar de onbenutte waarde van terugkerende klanten ligt;
  • wat het belang is van personalisatie bij terugkerende klanten en welke rol data daarbij spelen;
  • hoe je de behoeften van een terugkerende klant herkent per fase van de customer journey;
  • welke stappen je in je eigen organisatie kunt zetten voor het optimaliseren van de customer journey voor terugkerende klanten.

Ook ontdek je welke data je daarbij kunt gebruiken en welke touchpoints invloed hebben op de customer lifetime value, conversie, klanttevredenheid, cross- en upsell. Verder leer je welke stappen je zet in jouw organisatie voor een succesvolle customer journey voor terugkerende klanten.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je klanten kan laten terugkeren doormiddel van het opstellen van een customer journey en hoe je dit kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Meer informatie over de kosten klik hier

Reviews

3

10 August 2023 - Ravinder , Amsterdam
9

31 May 2023 - evira , Tilburg
10

11 May 2023 - Madeline Klappé , Moordrecht
10

12 February 2023 - Liesbeth , Sittard
9

29 October 2022 - Kim , Tegelen
Meer reviews (3)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds