Inloggen

Trends & Innovaties Interpreteren

Het vervolg op “Introductie in Trends & Innovaties”. Als je wilt dat jouw bedrijf zijn marktpositie behoudt of verbetert, is innoveren een must. In deze e-learning leer je hoe je een geschikte keuze maakt voor jouw bedrijf.

Start met leren
8.6/10
Bekijk de reviews (5)

Wachten is geen optie in het speelveld van e-commerce en retail want het verandert snel. Je moet investeren in innovaties om bij te blijven, maar tegelijkertijd ook je klanten goed van dienst zijn. Bestaande producten en processen moet je optimaliseren maar op hetzelfde moment ook investeren in de toekomst. Je moet experimenteren met nieuwe businessmodellen en vaststellen hoe je businessmodel kan worden verstoord, voordat iemand anders dat voor je doet. Verschillende transformaties kosten tijd en geld. Hoe bepaal je welke innovatie het voor jouw organisatie waard is om je resources in te steken?

Trends & Innovaties interpreteren is het vervolg op de e-learning “Introductie in Trends & Innovaties”. Hierin heb je kunnen leren over de genadeloze consument. Ook de zes G’s en vier megatrends die groot gaan worden zijn hierin besproken. In deze e-learning leer je van topexpert Kitty Koelemeijer (Hoogleraar Marketing en Retailing Nyenrode Business Universiteit) hoe je zelf trends kunt duiden. Aan de hand van video’s en scenario’s krijg je praktische handvatten om dit direct toe te gaan passen in jouw bedrijf.

Wat voor een ander een relevante trend is, kan voor jou namelijk een misser zijn. Daarom moet je weten welke trend er gaat doorbreken en wat van strategische waarde kan zijn voor jouw (web)winkel. Hoe kun je zelf beslissen op welke trends en innovaties je inspeelt en welke je links laat liggen. Dat leer je in deze e-learning

Je leert:

  • wat het verschil is tussen een hype en een trend;
  • hoe je de Gartner Hype Cycle gebruikt om te analyseren of dit het juiste moment is om te investeren in een bepaalde innovatie;
  • hoe een innovatieonderzoek je helpt de keuze te maken in de zee van innovaties;
  • waaraan een innovatie moet voldoen voordat ‘de massa’ (de consument) deze ook echt adopteert.

Start direct met leren en laat je met behulp van deze e-learning in 45 minuten bijspijkeren op het gebied van Trends en Innovaties. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

7

16 December 2022 - Chantal , zwolle
8

11 April 2022 - Kim , Wolvega
8

24 October 2021 - Albert-Jan , Zwolle
10

29 June 2021 - Nancy , Brussel
10

04 February 2021 - Bram , Badhoevedorp
Meer reviews (3)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds