Inloggen

Storytelling

Deze e-learning geeft inzicht in het belang van storytelling voor organisaties en laat zien hoe je deze techniek effectief kunt inzetten voor je organisatie. Daarmee is deze module relevant voor een brede doelgroep, want storytelling is voor veel professionals een interessant vakgebied.

Start met leren
7.2/10
Bekijk de reviews (10)

Verhalen vertellen is een vak apart. Er komt namelijk veel kijken bij het opstellen van het juiste verhaal, en daar helpen wij je natuurlijk graag bij. Zo bieden we je inzicht in wat storytelling nu precies inhoudt, welke voordelen deze techniek biedt en hoe je je verhalen insteekt.

Vervolgens laten we zien hoe je storytelling effectief toepast voor je eigen bedrijf, zodat je na afronding van deze module er direct zelf mee aan de slag kunt. Om je hier nog beter bij van dienst te zijn, geven we je ook verschillende gereedschappen. Denk hierbij aan verhaaltechnieken, handige modellen en beïnvloedingsprincipes.

Goed en oprecht verhaal vertellen

Over de jaren heen is het consumentengedrag drastisch veranderd. Waar je voorheen nog succesvol kon zijn door via reclame producten of diensten aan te prijzen, kom je daar nu niet meer mee weg. Klanten zijn wat dat betreft veel kritischer, bewuster en veeleisender geworden.

Vandaag de dag verkoop je je producten en diensten het beste door het verhaal erachter te vertellen; klanten willen worden meegenomen in het waarom achter een bedrijf of aanbod. Houd het bedrijf er dezelfde principes en motto’s op na als zij? Of, is het product authentiek en origineel genoeg voor hen?

Door deze ontwikkeling is storytelling een cruciaal element geworden binnen de marketing en bedrijfsvoering van organisaties. Door een goed en oprecht verhaal te vertellen, ben je als organisatie beter in staat om (gelijkgestemde) klanten aan te trekken én te behouden. (Potentiële) klanten voelen zich sterker verbonden met jouw organisatie, waardoor ze minder snel voor een concurrent kiezen.

Je leert:

 • wat storytelling precies inhoudt en waarom je deze techniek toepast;
 • hoe je je merk als springplank inzet;
 • hoe je effectief met storytelling begint binnen je organisatie;
 • hoe je een sterk verhaal creëert;
 • welke kanalen en middelen je kunt inzetten om je verhaal over te brengen naar je doelgroep;
 • hoe je een verhaal opbouwt met onder andere verhaaltechnieken, vormen, beïnvloedingsprincipes;
 • wat de belangrijkste valkuilen binnen storytelling zijn en hoe je deze vermijdt.

In deze e-learning werken we met een handig canvas. Hierin vul je gedurende de module praktische informatie over jouw bedrijf en doelen in, zodat je na afronding van de e-learning meteen met storytelling van start kunt.

Aan de slag met storytelling

Start direct met leren en laat je met behulp van deze e-learning bijspijkeren op het gebied van storytelling. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

7

05 May 2023 - Ria van Eekelen , Den Oever
10

27 March 2023 - Wietze , Utrecht
10

27 March 2023 - Tom , Utrecht
2

21 February 2023 - Remy , Beverwijk
8

31 January 2023 - Marijke , Freiburg
1

10 January 2023 - Dennis , Bennen
7

03 January 2023 - Heleen , Haarlem
9

14 December 2022 - Christien , Hoogerheide
10

12 December 2022 - Natascha , Doetinchem
8

09 December 2022 - Esther , Den Haag
Meer reviews (8)

Partners

 • Logo Thuiswinkel.org
 • Logo Koninklijke INretail
 • Logo Techniek Nederland
 • Logo Stichting Detailhandelsfonds