Inloggen

Retouren

Een goed ingerichte customer journey van retouren zorgt voor een positieve ervaring van jouw klanten. Dit vergroot de kans dat klanten terugkeren en een herhaalaankoop doen. Met als resultaat dat de omzet en de nettomarge van jouw webshop groeit. Maar hoe pak je die kansen? In deze e-learning krijg je handvatten om kansen te signaleren en te benutten en zo meer waarde te halen uit je retouren.

Start met leren
9.1/10
Bekijk de reviews (7)

Het managen van retouren is misschien wel de grootste troef die je als e-commerce ondernemer zelf in handen hebt. Door je retouren te beschouwen als een strategische kans om waarde te creëren, kun je met retouren je omzet vergroten, je klanten binden, herhaalaankopen stimuleren en je nettomarge sterk verbeteren. De experts leren je in deze e-learning hoe je die kansen voor jouw webshop kunt benutten. 

Deze experts zijn Heidi van Eijk en Sophie Alblas. Heidi is eigenaar van Reductify, een bedrijf dat online retailers, brands en platformen helpt meer waarde te creëren met hun retouren. Sophie is customer journey owner retouren bij PostNL en zet zich dagelijks in om de customer journey voor zowel de retournerende consument als de zakelijke klant, die de retouren terugontvangt, zo optimaal mogelijk in te richten.

Je leert:

  • waarom retouren een value driver zijn voor je business model;
  • hoe je inzicht creëert in de retourkansen voor jouw organisatie op basis van data en je retouren customer journey;
  • welke strategieën je kunt toepassen om waarde te halen uit je retouren;
  • hoe je de verschillende stappen in de customer journey van retouren optimaliseert.

Met deze kennis kun je meerdere quick wins voor jouw webshop ontdekken waarmee je direct aan de slag kunt. We laten je in de e-learning oefenen met een praktijkcase zodat je de theorie direct kunt toepassen.

Start de e-learning Retouren

Start direct met leren en laat je met behulp van deze gratis e-learning bijspijkeren op het gebied van retouren. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Reviews

10

16 November 2023 - Irene , Arnhem
10

06 June 2023 - evira , Tilburg
10

08 December 2022 - 123watches , Zeewolde
8

02 September 2022 - Cynthia , Den Helder
9

23 July 2022 - nancy Vandenbossche , GENT
8

19 May 2022 - Paul , Houten
9

15 January 2022 - Ingrid , Ede
Meer reviews (5)

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds