Inloggen

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing en sales die interessante kansen biedt om jouw omzet te vergroten. Ben jij een allround marketeer en zoek je een nieuwe manier om jouw doelgroep beter of opnieuw te bereiken en je doelstellingen met een positieve ROI te behalen? Dan is deze e-learning wat voor jou.

Start met leren

Affiliate marketing is een nuttige toevoeging voor jouw marketingmix, of je nu bij een startende webshop werkt, een MKB-bedrijf of een grote (inter)nationale speler bent. Begin daarom direct met leren in deze e-learning. Aan de hand van een praktijkcase en video’s leer je hoe ook jij aan de slag kunt met affiliate marketing in jouw dagelijkse praktijk.

Omzet verhogen met affiliate marketing

Het landschap van online marketing en advertising is de laatste jaren toegankelijker, maar ook complexer geworden. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden en kanalen beschikbaar om zichtbaarheid, bezoekers en omzet te verhogen. Er is een continue uitdaging om je strategie op een kosteneffectieve manier uit te voeren. Je wilt zoveel mogelijk consumenten naar jouw webshop leiden en je online omzet laten groeien. Affiliate marketing is een kosteneffectief kanaal dat direct voor extra omzet kan zorgen.

Daarvoor moet je weten wat affiliate marketing inhoudt, welke kansen het biedt en hoe het zich verhoudt tot andere kanalen in de marketingmix. Dit alles komt voorbij in deze e-learning.

Je leert:

  • wat affiliate marketing is en welke kosten je kunt verwachten;
  • welke publishertypen er zijn en hoe je deze het beste in de customer journey kunt toepassen;
  • hoe je in en met een affiliate platform werkt;
  • welke drie advertentiematerialen je kunt gebruiken;
  • welke beloningen je kunt opzetten voor je affiliate partners, zodat je nog meer uit je samenwerking met hen kunt halen.

In elk hoofdstuk kom je een praktijkcase tegen. Deze scenario’s zullen je helpen om wat je leert praktisch te kunnen toepassen.

Aan de slag

Wil jij leren hoe je affiliate marketing kunt toepassen voor jouw webshop? Start direct met leren en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat die gedeeld kan worden via LinkedIn!

Naar Mijn e-Academy >

Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds