Inloggen

Massamedia voor Webshops

Ben jij marketeer en zoek jij nieuwe mogelijkheden om jouw webshop of producten mee te promoten? Deze e-learning helpt je stappen te zetten naar een succesvolle massamediastrategie. Want hoe zet je massamedia succesvol in? En hoe kun je het integreren in je bestaande mediamix?

Start met leren
Massamedia
8/10
Bekijk de reviews (1)

Om bezoekers naar je webshop te krijgen, zet je verschillende media in. Waarschijnlijk gebruik je al Google Search, voer je campagnes op Facebook en Instagram en misschien heb je al banners ingericht. Deze kanalen optimaliseer je continu en je haalt er het maximale aantal potentiële klanten uit. Merk je alleen dat je met deze media geen grote stappen meer kunt maken en wil je nieuwe doelgroepen aanspreken? Dan heb je nieuwe vijvers nodig om in te vissen. Je kunt dan massamedia zoals tv, radio en Digital Out of Home inzetten om een grote nieuwe groep potentiële klanten te benaderen. 

Hoe zet je als webshop massamedia in?

Elke consument heeft ongetwijfeld een favoriet tv-programma en voorkeur voor een radiozender. Als organisatie kun je inspelen op deze mediavoorkeuren door jouw merk – of nieuwe product(lijn) – via massamedia aan te prijzen. Door dit slim in te zetten kun je met massamedia zoals televisie, radio en Digital Out of Home ook een enorm bereik onder je doelgroep realiseren.

Er bestaan echter wat misconcepties over massamedia die bedrijven tegenhouden hier gebruik van te maken. Zo denken sommige bedrijven dat het alleen iets is voor de ‘grote jongens’ omdat het duur is en je er een intermediair voor nodig hebt. Gelukkig is het tegendeel waar. In deze e-learning leer je in enkele eenvoudige stappen massamedia in te zetten voor jouw organisatie. Onze experts Patrick Veldhuis en Rutger Mackenbach van inhouse marketingbureau Resident nemen je mee in de wereld van massamedia voor webshops.

Je leert:

  • wat massamedia voor webshops eigenlijk is en welke doelen je ermee kunt realiseren;
  • hoe je een televisie-, radio- en DOOH-campagne organiseert;
  • hoe je een televisie-, radio- en DOOH-campagne inkoopt;
  • hoe je het budget van televisie-, radio en DOOH-campagne berekent.
  • hoe je je resultaten meet en hier opvolgende acties aan hangt.

In elk hoofdstuk kom je een praktijkcase tegen. Deze case helpt je om wat je leert praktisch toe te passen.

Start direct met leren en laat je met behulp van deze e-learning bijspijkeren op het gebied van massamedia. Ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Rond je deze voldoende af? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!

Naar Mijn e-Academy >

Reviews

8

26 July 2021 - Marcel , Nieuwkoop

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds