Inloggen

Cross-border

Jij regelt de internationale logistiek binnen jouw e-commercebedrijf. Jij weet vanuit de bedrijfsstrategie de juiste keuzes te maken rondom het inrichten van je voorraadopslag en het vervoer van je producten naar je klanten over de grens. Hierdoor genereer je extra omzet voor je bedrijf.

Wil je cross-border gaan verkopen? Het leerpad Cross-border leert welke stappen je moet zetten, brengt je op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en geeft inzicht in de factoren die belangrijk zijn bij succesvol internationaal verkopen. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

Steeds meer consumenten geven geld uit over de grens. Cross-border e-commerce is daarmee één van de sterkst groeiende marktsegmenten in online verkoop. Hier ligt voor veel organisaties een groeipotentieel. Zeker wanneer jij het voor elkaar krijgt het vertrouwen van de consument in het buitenland te winnen. Er zijn ook veel uitdagingen, want waar leg je je voorraden neer en hoe zorg je dat de online bestellingen naar je klanten over de grens komen? Als je slimme keuzes te maakt is succesvol cross-border e-commerce binnen handbereik.

Mindset voor succes

  • Je durft beslissingen te nemen en hebt een assertieve en proactieve instelling.
  • Je ziet kansen en weet hier op in te spelen.
  • Je bent onderzoekend en maakt keuzes op basis van data.
  • Je zoekt naar slimme oplossingen zoals automatisering om processen effectief in te regelen.

Skillset voor succes

Jij weet straks welke redenen, kansen en uitdagingen er voor jouw bedrijf er zijn om cross-border te verkopen. Via dit leerpad ontdek je jouw mogelijkheden en de relevante wet- en regelgeving om cross-border e-commerce succesvol uit te rollen.

Je leert de stappen die komen kijken bij internationaal verkopen; van een marktanalyse uitvoeren en een slimme landkeuze maken tot het inrichten van je voorraadopslag en je bestelling bij de klant krijgen. Er is geen ‘one size fits all’-oplossing. Jij maakt keuzes die passen bij je doel en strategie én bij de leveringsvoorkeuren van je doelgroep in het land waarin je online producten verkoopt.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds