Inloggen

Leerpad Marketplaces

Als marketplace-specialist ben je constant bezig met optimalisatie van je producten op de verschillende platformen. Op basis van een datagedreven aanpak denk je kanaalgerichte strategieën uit om zo de zichtbaarheid en omzet te verbeteren op marketplaces.

Het leerpad Marketplaces helpt marketeers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

De afgelopen jaren heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden in het online koopgedrag van consumenten. Steeds vaker worden producten gekocht via marketplaces: online platformen waar verkopers hun producten aanbieden. Bekende voorbeelden hiervan zijn bol.com en Amazon. Marketplaces bieden vele commerciële mogelijkheden als extra kanaal in jouw distributiemix, of als springplank naar internationale expansie.

Mindset voor succes

  • Je bent technisch onderlegd en weet problemen op te lossen.
  • Je weet hoe je content aantrekkelijk kunt weergeven en hebt relevante SEO-kennis.
  • Je werkt datagedreven en optimaliseert om meer traffic te genereren en een hogere conversie te realiseren.
  • Je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen bij de marketplaces en zorgt dat je aanbod op orde is.
  • Je bent in staat om met de juiste inzet van advertising de bekendheid van je merk en de producten te laten groeien.

Skillset voor succes

Met alleen het plaatsen van je producten boek je geen succes. Het starten op een marketplace is één ding, het succesvol verkopen op marketplaces een tweede. Daarom zorg jij ervoor dat producten zo goed mogelijk onder de aandacht worden gebracht op deze platformen en zoek je actief naar kansen om de omzet te vergroten. Hiervoor creëer je verschillende content. Van foto’s tot teksten. Daarnaast houd je de productprestaties in de gaten, vul je productcontent of assortiment aan waar nodig en test je nieuwe mogelijkheden binnen de platformen.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds