Inloggen

Online verkopen – de praktijk

Veel ondernemers met een fysieke winkel besluiten ook online te gaan verkopen en kiezen ervoor dit te doen via een eigen webshop. Daarvoor moet je eerst al een aanpak kiezen en vaak valt het rendement in de praktijk tegen.

Je moet een webshop echt zien als een nieuw filiaal van je winkel. Het vergt tijd, inzet en deskundigheid. Welke aanpak past bij jouw producten? Waar begin je? En hoe kun je je webshop verbeteren als het rendement blijft steken?

Online verkopen

Dit leerpad richt zich op ondernemers met een fysieke winkel die hun eerste stappen in het online ondernemen hebben gezet óf gaan zetten. De e-learnings zijn kort en praktisch. Ontdek hoe jij als ondernemer je bedrijf kunt versterken door online te communiceren en misschien ook online te verkopen.

Wat is de essentie van deze rol?

Je slaagt er – nog steeds! – in om met je winkel(s) relevant te blijven voor een vaste groep klanten. Tegelijkertijd wil je mee in de ontwikkelingen rondom online verkopen én je denkt dat een eigen webshop daarvoor het beste middel is.

Je gaat zoeken naar oplossingen in de markt: webshopsoftware, betaalproviders, online marketeers en contentspecialisten. Allemaal zeggen ze dat ze jou kunnen helpen. Maar waar begin je? Wat kun je zelf doen en wat ga je uitbesteden? Kortom, hoe ga jij een succesvolle webshop neerzetten?

Mindset voor succes

  • Je bent nieuwsgierig.
  • Je staat open voor nieuwe ervaringen en ontwikkelingen.
  • Je hebt een oog voor talent bij medewerkers.
  • Je bent bereid om tijd en / of geld te investeren in het verder ontwikkelen van je digitale ondernemersvaardigheden.

Skillset voor succes

In dit leerpad leer je hoe je een webshop bouwt. Wat moet eerst en wat kan ook later? Wat betekent een webshop voor het werk dat op jou en je medewerkers af gaat komen? In de e-learning ‘Productpagina verbeteren’ leer je hoe goede productinformatie helpt om onzekerheid bij klanten te verkleinen en daarmee de kans op een aankoop te vergroten. Een belangrijk deel van de productinformatie in een webshop bestaat uit beeld. Daarom leer je ook de basics van productfoto’s maken.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds