Inloggen

Leerpad Conversie

Een conversiespecialist bij een e-commerce onderneming optimaliseert het bedrijfsresultaat door de website continu zo aan te passen en te verbeteren dat meer websitebezoekers converteren en daarmee klant worden.

Het leerpad Conversie helpt professionals om hun marketingkennis op dit gebied te verdiepen. Wil je weten of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

De afgelopen jaren heeft het vakgebied van conversieoptimalisatie zich enorm ontwikkeld. Als conversiespecialist wil je de ervaring van bezoekers op je website zo prettig en soepel mogelijk maken. Met als resultaat: conversies. Je analyseert waar bezoekers drempels in de funnel ervaren. Daarvoor bedenk je creatieve oplossingen die je vervolgens systematisch test op effect.

Conversie raakt alle functiegebieden van de organisatie. In de rol van conversiespecialist werk je dan ook multidisciplinair en kun je je aanbevelingen effectief ‘vertalen’ naar andere afdelingen.

Mindset voor succes

  • Je hebt een proces-georiënteerde instelling. Dat wil zeggen dat de samenhang tussen de taken die jij uitvoert centraal staat.
  • Je hebt een systematische aanpak en past die gedisciplineerd toe.
  • Je blijft altijd nieuwsgierig naar nieuwe (psychologische en technologische) ontwikkelingen.
  • Je werkt data-driven bij het bepalen van een probleem en het zoeken naar oplossingen.

Skillset voor succes

Het leerpad conversie is net zo divers als het domein zelf. Je verdiept enerzijds je kennis van de psychologie aan de hand van bewezen theorieën, zoals de zeven verleidingsprincipes van Cialdini. Je leert persona’s maken om zo echt in de huid van je klant te kruipen. Anderzijds leer je ook heel datagedreven te werken, bijvoorbeeld bij het analyseren van obstakels in de aankoopfunnel (CRO), het testen en kiezen van alternatieven (A/B-testen) en het evalueren van je verschillende marketingkanalen (conversieattributie).

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds