Inloggen

Leerpad Datagedreven Organisatie

Het streven bij het werken als datagedreven organisatie is om een organisatie te creëren waarbij iedereen, op basis van de beschikbare data, rationele beslissingen neemt in plaats van beslissingen op basis van het welbekende onderbuikgevoel, meningen of ervaringen. In dit leerpad kom je alles te weten om datagedreven beslissingen toe te passen in jouw organisatie.

datagedreven organisatie

  Wat is de essentie van deze rol?

  Datagedreven werken is het sturen op basis van feiten waarbij er consequent (ruwe) data geanalyseerd wordt. De feiten die in deze data zitten kunnen inzichtelijk gemaakt worden door data te verzamelen met data analytics tools. Op basis van deze data kan je je webshop gaan optimaliseren. Een datagedreven organisatie kent veel voordelen omdat er altijd inzicht is in de resultaten Hierdoor kun je direct aan de knoppen draaien indien er resultaten tegenvallen of wanneer je kansen ziet.

  Mindset voor succes

  • Je bent analytisch sterk en houdt van problemen onderzoeken.
  • Je werkt datagedreven en hebt veel kennis van statistiek en tools
  • Je durft fouten te maken en je probeert constant te verbeteren

  Skillset voor succes

  Het doel achter datagedreven werken is om méér inzicht en kennis te vergaren in de stand van zaken en resultaten binnen de afdeling(en) en om op basis hiervan beslissingen te kunnen nemen. Of om juist tijdig bij te sturen. Door datagedreven te werken kun je namelijk sneller signaleren wanneer iets goed gaat, of wanneer er juist verbeteringen nodig zijn en waar het misgaat. Het is belangrijk dat je collega’s en organisatie de juiste visie hebben en begrijpen dat data geen bijzaak is, maar de hoofdrol speelt bij het nemen van de juiste beslissingen en creëren van strategieën.

  Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

  Het leerpad Datagedreven organisatie helpt marketeers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds