Inloggen

Online in je business model

Online ondernemen, waarom zou je?

Simpel: consumenten zijn steeds vaker online, of dat nu is om zich te oriënteren of om iets te kopen.  Als ondernemer wil jij daar zijn waar je klanten zijn. Hoe speel jij als (lokale) retailer goed in op de kansen van ‘online’? Welke mogelijkheden zijn er en hoe kies je precies die mogelijkheid die voor jouw onderneming de meeste kansen biedt?

Online-in-je-businessmodel

Dit leerpad richt zich op ondernemers met een fysieke winkel die hun eerste stappen in het online ondernemen hebben gezet óf gaan zetten. De e-learnings zijn kort en praktisch. Ontdek hoe jij als ondernemer je bedrijf kunt versterken door online te communiceren en misschien ook online te verkopen.

Wat is de essentie van deze rol?

Je slaagt er – nog steeds! – in om met je winkel(s) relevant te blijven voor een vaste groep klanten. Als ondernemer (of als betrokken medewerker) wil je natuurlijk ook verder kijken. Waar staat jouw bedrijf als het gaat om ‘online’?

Je bent denker en doener tegelijk. Je wisselt steeds af tussen strategisch nadenken en vertalen naar ‘wat kunnen we vandaag doen’? Jij doet wat nodig is om ervoor zorgen dat jouw bedrijf relevant blijft voor de consument van morgen.

Mindset voor succes

  • Je bent nieuwsgierig.
  • Je staat open voor nieuwe ervaringen en ontwikkelingen.
  • Je hebt een oog voor talent bij medewerkers.
  • Je bent bereid om tijd en / of geld te investeren in het verder ontwikkelen van je digitale ondernemersvaardigheden.

Skillset voor succes

In dit leerpad ontdek je wat er nu zo anders is aan online ondernemen ten opzichte van de traditionele retail vanuit een winkel. In ‘Rendabel online ondernemen’ verken je wat ‘online’ betekent dit voor jou als ondernemer: wat is voor jouw bedrijf de beste volgende stap? Welke digitale vaardigheden heb je daarvoor nodig in je bedrijf? Of ga je expertise inkopen?

In ‘Innovatief verkopen’ word je uitgedaagd om stap voor stap een (digitale) innovatie voor je bedrijf uit te denken, te testen en te implementeren, natuurlijk gebaseerd op wat jouw klanten willen. In ‘Meten is weten’ leer je wat een schat aan informatie je kunt halen uit de data van jouw online kanalen. Daarmee kun je goed onderbouwd bepalen waar je wel en niet (meer) in investeert.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds