Inloggen

Angelina Motzo: “Ik wil alle e-learnings volgen!”

“Ik heb al diverse e-learnings gevolgd waaronder Reviews, Psychologie van Conversie, Introductie in AI voor e-commerce en Marketplaces. Het leuke is dat ik uit alle e-learnings inzichten heb gehaald, die we al direct toepassen in de praktijk.“ Aan het woord is Angelina Motzo, Director of Sales van XO Hotels. Zij vertelt hoe ze is gegroeid in de organisatie en hoe belangrijk het opdoen van extra kennis hierbij was.

Kun je iets vertellen over jezelf; waar werk je en wat is je functie?

“Sinds bijna veertien jaar werk ik bij XO Hotels in Amsterdam, een keten met acht hotels. Binnen XO Hotels heb ik verschillende functies bekleed, van reserveringsmedewerker tot Director of Sales nu, waarbij ik een team van sales- en reserveringsmedewerkers aanstuur.”

Wat is voor jou de aanleiding geweest om je aan te melden en e-learnings te volgen?

“Via Schelte Meinsma ben ik in aanraking gekomen met e-Academy. Zijn bureau DBK heeft onze website gemaakt en daarnaast is Schelte ook expert van de e-learning Performance Based Marketing. Ik was benieuwd naar alle e-learnings van e-Academy en welke zinvol zouden zijn om te volgen. Nou, dat zijn er dus echt heel veel! Het voordeel van e-learnings is dat je het makkelijk tussendoor in kunt plannen als je een aantal uurtjes vrij hebt.”

Welke rol speelt persoonlijke ontwikkeling in je werk voor jou?

“Ik ben gegroeid in de organisatie en daar hoorde ook bij dat ik meer kennis wilde opdoen. Een tijdje terug hebben we met de organisatie een opleiding schrijven voor het web gedaan. Hier hebben we op een andere manier leren schrijven en kijken naar onze website, dat heel goed heeft uitgepakt  voor de conversie. Als je aan nieuwe website gaat beginnen, komen termen voorbij als customer journey. Het proces van zoeken en selecteren van hotel en plaats tot overnachten en een review schrijven weet je op zich wel, maar nu wordt het een uitgangspunt waarmee je aan de slag gaat. Zeker in deze tijd is het belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en je hersens bij te blijven slijpen.”

Welke e-learnings heb je gevolgd en waarom juist deze?

“Ik heb er meerdere gevolgd waaronder Reviews, Psychologie van Conversie, Introductie in AI voor e-commerce en Marketplaces. Het leuke is dat ik uit alle e-learnings inzichten heb gehaald, die we al direct toepassen in de praktijk.”

Over welke inzichten heb je het dan?

“De e-learning Reviews heeft ons laten inzien dat we onze eigen reviews veel meer moeten etaleren. We hebben daarom ook een eigen award laten maken die op de balie van elk hotel staat. Zo geven we onze consumenten de bevestiging dat ze de goede keuze hebben gemaakt als ze het hotel binnen stappen.

Dankzij de e-learning Psychologie van Conversie ben ik me veel meer bewust van de langzame en snelle beslissers en dat je beide opties open moet houden. Snelle beslissers betalen gelijk bij het boeken en langzame pas bij het inchecken. Het laatste is voor ons minder gunstig, maar dit ‘verlies’ neem je dan.

Binnen onze hotelgroep zijn we net gestart met een nieuw project, de chatbot op de website. De e-learning AI voor e-commerce gaf ons handvatten om de informatie die we hieruit vergaren ook echt bruikbaar te maken.

De e-learning Marketplaces vond ik vooral erg interessant als consument. Dat er generieke en gespecialiseerde marketplaces zijn, bijvoorbeeld. Ik let nu extra op bij bol.com of er meerdere aanbieders zijn.

Eigenlijk wil ik alle e-learnings volgen. Ook al heb je niet alles feitelijk nodig, je haalt er altijd wel een dingetje uit. Fantastisch toch!”

Zou je het volgen van e-learnings aanbevelen aan andere (e-commerce) professionals en zo ja waarom?

“Jazeker, dat doe ik al. De stof van de e-learnings beklijft goed dankzij de verschillende leervormen en de video’s zien er professioneel uit, daar wordt je oog blij van. Wat ik ook erg prettig vind, is dat de tekst onder de video’s doorloopt, waardoor je ook kunt kijken zonder geluid. En wil je stoppen en later doorgaan dan kan dit makkelijk, want het systeem weet precies waar je bent gebleven. Ja, ik ben fan!”

Gratis e-learnings volgen en je e-commerce kennis verbreden
Wil je net als Angelina jouw kennis op het gebied van e-commerce verbreden in je eigen tempo, 100% online? Meld je dan aan en start vandaag nog met één van onze gratis e-learnings!

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds