Inloggen

Antal de Waij: “Effectieve contentmarketing begint met een goede basis”

Antal de Waij

Als online marketeer weet je dat goede content key is. Die vormt de basis van succes voor jouw webshop. Maar hoe maak je nu echt goede en relevante content? En hoe zorg je ervoor dat de boodschap jouw doelgroep bereikt? We spreken Antal de Waij, directeur bij Contentbureau Engagement Media en de expert in de nieuwe e-learning Contentmarketingstrategie.

Wat is het belang van een goede contentmarketingstrategie?

“Iedereen kan content maken, maar dat maakt je nog geen contentmarkteer. En contentmarketeers zonder gedocumenteerde contentmarketingstrategie blijven hangen in het produceren van content die vaak niet doelgericht is. Kort gezegd is het belang van een goede contentmarketingstrategie dus dat je planmatig en doelgericht je doelgroep benaderd met relevante content die zowel jouw klant als jouzelf iets opleveren.”

Wat zie jij regelmatig misgaan bij contentmarketing en/of de gekozen strategie?

“Veel contentmarketeers of contentmakers werken een idee veel te snel in middelen uit. Begrijpelijk, want een leuk ‘behind the scenes’-Facebookfilmpje is gauw gemaakt. Er wordt vaak niet gekeken naar specifieke doelstellingen en vormen van de informatieoverdracht waarmee je met relevante content de klantreis ondersteunt. Te vaak is er geen gekozen strategie maar een ‘volgorde van gebeurtenissen waarvan verslag wordt gedaan’.”

Waar moet iedereen volgens jou mee aan de slag moet of juist mee moet stoppen?

“Er zijn een aantal ontwikkelingen waar je, wanneer je een contentstrategie hebt, nu aan zou moeten werken. Denk aan datagedreven content, personalisatie van de klantreis, purpose driven content. Het gaat eigenlijk steeds meer om extreem relevant te zijn.”

“Waar men mee moet stoppen is dan ook content in de categorie ‘drie tips om…’ van maximaal 350 woorden. De grote trend is juist relevante, uitgebreide (long form) content.”

Wat wil je met de e-learning Contentmarketingstrategie meegeven aan e-commerceprofessionals?

“De e-learning is bedoeld voor die organisaties die hun contentmarketing(strategie) willen professionaliseren. Het begint met een goede basis. Wellicht maken ze nu content en zoeken ze efficiëntie, meer engagement of simpelweg een strategisch fundament leren maken. De e-learning legt hiervoor een heel goede basis. Als mensen dan nog vragen hebben, dan help ik ze vanzelfsprekend graag verder.”

Start direct met leren

Ben jij overtuigd van de contentmarketingstrategie die je inzet in jouw organisatie? Of ben je geen contentmarketeer en wil je leren hoe je een strategie kunt bepalen voor contentmarketing? De e-learning is gratis beschikbaar voor iedereen. Maak simpelweg een gratis account aan en begin meteen.

Naar de e-learning Contentmarketingstrategie >

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds