Inloggen

Conversieattributie: haal meer rendement uit je marketingbudget

Conversieattributie

Wil jij meer rendement uit je marketing halen? Conversieattributie helpt je om de juiste marketingmix te kiezen en het marketingbudget zo effectief mogelijk in te zetten. Je achterhaalt welke marketingkanalen veel of juist weinig bijdragen aan de online conversie van jouw webshop. Zo kun je het marketingbudget (her)verdelen naar de kanalen die echt waarde leveren en volgende marketingcampagnes een stuk efficiënter inzetten.

Wat is conversieattributie?

Met conversieattributie kun je achterhalen welke interacties in de customer journey voor een conversie zorgen en welke meer of minder invloed op de conversie hebben. Maar wat is een conversie dan precies? Voor veel bedrijven is dat een aankoop. Met conversieattributie kun je dan achterhalen welke kanalen of campagnes de kans op een aankoop verhogen. Maar je kunt ook voor een andere conversie kiezen, bijvoorbeeld een inschrijving op een nieuwsbrief. Of je kiest voor een negatieve conversie, zoals een klant die afhaakt in het online aankoopproces. Met deze inzichten kun je het marketingbudget optimaliseren.

Marketingbudget effectief besteden

Voor iedere e-commerce-organisatie is het belangrijk om met conversieattributie aan de slag te gaan, omdat je daarmee je marketingbudget beter kunt besteden aan de juiste media en kanalen. Zo kun je de effectiviteit van je campagnes optimaliseren. Om succesvol aan de slag te gaan met conversieattributie zijn er wel twee vereisten:

1. Je hebt genoeg marketingbudget

Conversieattributie heeft als doel om je marketingbudget zo efficiënt mogelijk in te zetten. Geef je niet of nauwelijks geld uit aan marketing? Dan heeft conversieattributie minder toegevoegde waarde, want het kost ook tijd om conversieattributie uit te voeren. Pas als je enkele duizenden euro’s (per maand) uitgeeft aan marketing is het efficiënt om met behulp van conversieattributie te onderzoeken of je het marketingbudget beter kunt verdelen.

2. Je data is op orde

Als je conversieattributie wil toepassen, moet je voldoende data over je klanten hebben. Je moet niet alleen omzet en conversies doormeten, maar ook de kanalen of campagnes waarmee je klanten in aanraking zijn gekomen. Conversieattributie werkt alleen als de data volledig en correct is. Is dat niet het geval? Dan trek je de verkeerde conclusies en verspil je jouw marketingbudget alsnog.

Wil jij leren hoe je conversieattributie kunt toepassen voor jouw webshop? Wij hebben de ideale e-learning om jou hierbij te helpen.

E-learning Conversieattributie

Weet jij al wel hoe je conversies en kanalen meetbaar maakt, maar nog niet goed hoe je de waarde van deze kanalen kunt inschatten? Dan is deze e-learning iets voor jou. In deze e-learning leer je hoe je conversieattributie succesvol inzet voor jouw e-commerceorganisatie.

Aan de slag

Start direct met leren en ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Leden van Thuiswinkel.org kunnen gratis gebruik maken van onze e-learnings.

Bekijk onze e-learning Conversieattributie of log direct in op ons platform.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds