Inloggen

De 4 meest gebruikte web analytics-tools voor je op een rij

Header Digital Analytics

Digital analytics gaat vooral om het correct meten, verzamelen, rapporteren, analyseren en interpreteren van digitale gegevens. Wil je als retailer je succes meten? Ben je benieuwd naar wat bezoekers precies doen op jouw website? Of hoe je meer informatie uit je data kunt halen? Door middel van een web analytics-tool meet je het gedrag van bezoekers en kun je achterhalen of je de gestelde doelen behaalt. We zetten hier de vier meest gebruikte voor je op een rij!

1. Google Analytics

Deze tool is de meest gebruikte. Google Analytics is gratis en ontwikkeld door Google. Hierdoor is het gemakkelijk te integreren met andere marketing tools van Google. De opzet is gestandaardiseerd, waardoor implementatie eenvoudig is. Ook zijn er apps beschikbaar om gegevens inzichtelijk te maken voor wanneer je onderweg bent.

2. Matomo

Deze tool is gratis beschikbaar en heeft overeenkomsten met Google Analytics. De voordelen zijn dat je de gemeten gegevens in eigen beheer hebt en dat je altijd rapportages ontvangt op basis van 100% van de data. Bij Google Analytics ontvang je rapportages op basis van een representatief percentage van de data.
Een nadeel is dat Matomo minder doorontwikkeld is en daardoor minder functionaliteiten heeft.

3. Webtrekk

Ook deze tool heeft overeenkomsten met de vorige twee tools. Het voordeel van Webtrekk is dat het een helpdesk biedt die jou altijd kan helpen. Veel grote banken en sportmerken maken gebruik van deze tool. Een nadeel is dat je voor het gebruik van Webtrekk moet betalen.

4. Adobe Analytics

Adobe Analytics maakt deel uit van Adobe Marketing Cloud. De tool is sterk aanpasbaar voor gebruikers met de juiste knowhow. Adobe Analytics kan worden geïntegreerd met andere Adobe-marketingproducten.
Deze tool wordt beschouwd als een van de duurste oplossingen op de markt. Daarnaast vereist hij ook enkele bekwame analisten (ook technisch) om gebruik te kunnen maken van alle functies en om het platform correct op te zetten.

 

Door je data te begrijpen kun je onderbouwde keuzes maken voor het optimaliseren van je website. Wil je meer weten welke data voor jou als retailer en jouw website relevant zijn? Wat de data precies zegt? Volg dan de e-learning Digital Analytics. Hierin nemen onze experts je mee in de wereld van data.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds